Margaux sprack under förlossningen – fick sy 15 stygn

Margaux Dietz berättar om förlossningen.
Margaux berättar om när hon födde sonen. - Foto: Margaux Dietz
Dela på Pinterest
Margaux Dietz filmade sin förlossning – en film som nu gått viralt och gjort succé.

Bloggaren Margaux Dietz filmade hela sin förlossning – från att vattnet gick till att sonen, Arnold, var ute. Filmen har gjort succé och snabbt gått viralt.

På bloggen skriver hon om förlossningen och berättar att hon sprack – något de flesta kvinnor gör under en förlossning. Margaux hade ingen bedövning – men säger att det inte var så farligt som det låter.

Margaux fick sy 15 stygn och fick sig en rejäl chock när hon fick höra antalet.

"Så när jag frågade min barnmorska när hon sytt mig hur många stygn det blev och hon svarade runt 15 stycken. Så fick jag först panik och blev väldigt rädd", skriver hon.

Men, trots att det låter mycket och är något som flera kvinnor är rädda för, så säger Margaux att det inte alls var så farligt och absolut ingenting kvinnor ska skämmas över. Hon säger att hon hoppas på att kunna lugna tjejer som ska föda och är rädda för att spricka.

"Det gör inte ont och det läker SÅ SNABBT!", skriver hon.

Redan efter två dagar kollade Margaux på sitt underliv i en spegel och säger att det såg bra ut. 14 dagar efter förlossningen kände hon att hon var mer eller mindre helt återställd – då hon både kunde gå på toaletten utan problem och ta promenader.

"Våra fantastiska kroppar är gjorda för att föda och jag tror att vi även är skapta för att snabbt läka där nere", skriver hon.

Se hela filmen när hon föder barn här.

Gilla Modette på Facebook!