Här är knepen som får ett litet rum att upplevas som större

- Foto: Foto: Followtheflow/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Har du ett litet rum som du skulle vilja få plats med fler saker i eller bara få det till att se större ut? Du kan vara lugn, det går faktiskt att lösa.

Vare sig du fortfarande bor hemma, i ett korridorrum eller i en alldeles för dyr lägenhet så vet du hur det känns när man vill få ett litet rum att se större ut. Oftast får det kanske inte plats mer än en säng och en byrå i rummet, men vi har listat lösningarna som gör att det upplevs större än vad det egentligen är.

1. Naturligt ljus

Ett av knepen för att få ditt rum att se större ut är att dra nytta av naturligt ljus. Det naturliga ljuset gör att rummet upplevs större. När du väljer säng eller soffa, tänk på att välja en som har höga ben, det gör att man kan se under sängen alternativt soffan och det på så vis upplevs luftigare. Om den har låga ben kan rummet upplevas som mindre och mörkare. 

2. Ljusa färger

Om rummet har mörka väggar känns det betydligt mindre, om du har möjlighet att måla om, välj då ljusa färger på vägg och golv. Likaså när du köper möbler, genom att köpa ljusa och neutrala möbler upplevs rummet som större. Om du ska ha en matta i rummet, välj då en matta med små mönster eller neutrala färger. 

3. Möbler med fler funktioner

Ett annat tips är att köpa inredning och möbler som kan användas till flera saker. Exempelvis kan du köpa en puff som kan användas både som en sittpuff men även som ett soffbord. Både praktiskt, vänligt mot plånboken och gör att rummet ser större ut då det inte blir lika mycket möbler.

4. Speglar

Inkludera en eller flera speglar, reflektionen kommer gör att rummet upplevs större. Om du har möjlighet att inreda ett tomt rum, eller köpa nya möbler är ett tips genomskinliga stolar eller bord. Det gör att rummet inte känns klumpigt utan luftigare. 

Kan du inte öppna garderobsdörren utan att plagg efter plagg faller ut? Då kan det vara dags för att rensa ut bland kläderna. Här är plaggen som du borde slänga och behålla. Se mer i videon nedan. 

Mer: 

5 inredningsdetaljer du borde byta ut på direkten

Så inreder du minimalistiskt - inredningsdesignerns bästa tips