6 tecken på att du inte kommit över ditt ex – och hur du löser det

Tjej som står och kollar ner
Är du över ditt ex? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Du bryr dig inte längre, eller? Ibland är det svårt att förstå sig på sina känslor. Här är 6 tecken på att du inte kommit över ditt ex helt.

1. Du ältar det som varit
Sitter du fortfarande och analyserar relationen och vad som gick snett in i minsta detalj? Ringer du dina vänner och snackar om samma gamla scenarion om och om igen? Att du fortfarande känner behov av att prata skit om ditt ex, tyder förmodligen på att du inte har släppt personen helt.

Lösning: Acceptera läget. Känner man fortfarande ilska och frustration inom sig är det svårt att bara gilla situationen, vi vet. Men det är inte förns den dagen du kan tänka tillbaka på ditt ex och inte känna vredesmod, som faktiskt betyder att du börjar släppa taget på allvar.

Bildkälla: Unsplash


2. Du försöker göra hen avundsjuk
"Råkar" du ständigt dyka upp på samma ställen som ditt ex hänger på? Att du har behov av att visa upp dig för hen är ett tydligt tecken på att du inte kommit över personen. Hade du inte brytt dig så hade inte behovet av att dyka upp på samma ställen funnits.

Lösning: Det här är en riktig klassiker, och självklart vill man visa exet hur snygg man är och vilket härligt liv man lever. Men även här lägger du fokus på helt fel saker. Nästa gång du ser att exet ska till något speciellt ställe, pröva att göra helt tvärtom och gå någon annanstans. Då kanske du faktiskt träffar någon ny härlig person, istället för att ägna kvällen åt att stå i en hörna och glo på ditt ex. 

Bildkälla: Unsplash

3. Du har stenkoll på hens sociala medier
Trots att det är över så har du fortfarande stenkoll på vart hen är, vilka hen hänger med och vad hen äter till middag. För att inte glömma vilka nya personer hen börjar följa och vilka bilder som gillas. Har du så bra koll på ditt ex, har du förmodligen inte kommit över hen.

Lösning: Det kan vara riktigt svårt, men det bästa i längden är att bara avfölja på alla sociala medier. Att du vet vad personen sysslar med 24/7 kommer bara göra det dubbelt så svårt för dig att gå vidare.

Bildkälla: Unsplash

4. Du tänker för mycket på avslutet.
"Om vi skulle träffas igen och verkligen snacka igenom allting hade det känts så mycket bättre". Vissa avslut går inte till på det ultimata viset, och självklart känns det alltid bättre med ett dramafritt breakup. Men många använder den här anledningen som en ursäkt till att träffa eller höra av sig till exet igen, vilket inte är det optimalt.

Lösning: Om du verkligen tror att ett "nytt" avslut skulle få dig att må bättre, så absolut. Men om du bara använder det som en ursäkt till att ses igen, tänk om. Vad får du ut av att se personen igen? Det kanske känns bättre för stunden men i slutändan kommer det förmodligen bara bli ännu jobbigare. Så just don't.

Bildkälla: Unsplash


5. Du hör av dig på fyllan
Vaknar du upp dagen efter en utgång och inser att du både har smsat, ringt och snapchatat ditt ex? Kanske till och med gillat någon bild på Instagram? Detta är du definitivt inte ensam om att ha gjort, men det är tyvärr ett starkt tecken på att du inte kommit över personen. 


Lösning: Det bästa du kan göra i en sådan här situation är faktiskt att se till att du inte kan höra av dig. Deletea hens nummer och så vidare. I värsta fall kan du låta en vän du litar på ta hand om din lur under kvällen, för allas säkerhet.

Bildkälla: Unsplash

6. Du jämför alla du träffar med hen
Du kanske har försökt gå vidare genom att träffa nya personer. Men trots det hittar du något fel på alla, ingen duger riktigt för dig. Självklart ska man ställa krav på en potentiell partner, men om du dissar någon för minsta lilla kan det faktiskt ha att göra med att du fortfarande har ditt ex i huvudet.

Lösning: Ge de nya personerna en chans. För helt ärligt så finns det väl en anledning till att du och ditt ex gjort slut? Du vill inte ha samma grej igen.


Läs mer här:

Skriver ditt ragg det här på sms? Då är hen inte intresserad av dig

Så vet du om sommarflingen kan bli mer än endast en flirt