Kate Middletons svenska märkesjacka från Fjällräven gör succé

Kate Middleton
Kate Middleton i svensk design. - Foto: Instagram/katemiddletonphotos
Dela på Pinterest
Kate Middleton dök upp i en ny jacka efter mammaledigheten, och det var inte vilken jacka som helst.

Kate Middleton är tillbaka på jobbet igen efter att ha varit mammaledig. Att Hertiginnan av Cambridge gillar exklusiva kläder är ingen nyhet, och outfiten hon valt dagen till ära var både sportig och snygg. Men det som fick media att reagera lite extra var jackan hon hade på sig, nämligen den klassiska gröna "Stina" jackan av märket Fjällräven.

Jackan såg ny ut, till skillnad från vad man kan säga om stövlarna hon hade på sig från de exklusiva märket Penelope Chilvers. Enligt Daily Mail har Kate haft skorna sedan 2004 och prislappen ligger på cirka 5 500 kronor. Med ett sånt pris förstår vi att man inte slänger bort skorna i första taget. Under jackan bar hon en grå tröja och ett bar ljusbruna jeans från Zara.

Såhär såg Kate ut. Bildkälla: Instagram/katemiddletonphotos


Kate har varit mammaledig sedan mars detta år, och under sin första jobbdag passade Hertiginnan på att besöka sina barn på Sayers Croft Forest School and Wildlife Garden i västra London. Till barnens glädje hjälpte hon dem att leta insekter. En glad Kate ska även ha berättat att hon, tillsammans med sina två äldsta barn prins George, 5, och prinsessan Charlotte, 3, brukar spendera massor av tid med att jaga spindlar i deras egna trädgård, skriver Daily Mail.

Bildkälla: Stella Pictures

Självklart kräver spindeljakt en bra jacka, och modellen"Stina" är en riktig klassiker hos Fjällräven. Märket har funnits sedan 1960 och är känt för sina tåliga material som klarar av naturen. 

Det är inte bara hos Kate Middleton som märket har uppmärksammats. Både väskor och jackor har synts hos flera internationella kändisar, bland annat hos Jake Gyllenhaal och Kristen Stewart, skriver SvD.

Kate i örhängen från svenska In2design. Bildkälla: TT/Henrik Montgomery

Att se Kate Middleton Svensk design är inte första gången. Tidigare i år när hon var på besök i Sverige hade hon på sig pärlörhängen av den svenska smyckesduon In2design. Även prinsessan Sofia och Drottning Silvia är flitiga bärare av märket.

Läs mer här:

Det här äter Kate Middleton och Prins William helst till lunch

Prins William och Kate Middletons strategi för att uppfostra barnen