Fendis halsduk chockar på nätet – är galet lik en vagina

Fendis visning spring-summer 2019 för män.
Vi har aldrig sett något liknande. - Foto: Luca Bruno/AP/TT
Dela på Pinterest
Vi tror inte att Fendi fick reaktionerna de hade hoppats på när bilderna av den här sjalen släpptes.

Vi går mot kallare tider och det börjar bli dags att sätta på sig varmare kläder. Passande nog har modehuset Fendi skapat en halsduk. Inget konstigt i sig, men det finns en liten detalj på halsduken som gör den sticker ut liiite mer än en vanlig sjal. Den ser nämligen ut som en vagina.

Sjalen finns i flera färger som bland annat blå och silver, men det är just den rosa färgen som har dragit mest uppmärksamhet till sig. Den är fluffig med pälskant och har en minst sagt udda form. Och mitt i härligheten ska man alltså stoppa in huvudet. Efter att bilder på plagget släppts har användare på Twitter gått bananas, minst sagt. Kreationen har nu mer blivit känd som "vulva-sjalen".

Såhär ser den ut: 

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

"Den får dig att se ut som att du håller på att födas", skriver en Twitter-användare.

"Den här är på min önskelista", skriver en annan. 

De flesta kommentarerna om sjalen är skämtsamma, men den har helt klart skapat blandade reaktioner. Många hyllar den vulva-liknande sjalen, medans vissa kallar den för "äcklig" och "pinsam". 

Vi tror inte riktigt att Fendi fick de reaktionerna dom hade hoppats på. Sjalen ska nämligen ha blivit borttagen från deras egna hemsida, och har försvunnit från de sajter som säljer märket. Dock ska den fortfarande finnas i blått och rött, enligt Businessinsider. 


Den rosa sjalen är helt slut hos Farfetch. Bildkälla: Farfetch

Vad är då priset på denna rosa skapelse? 990 dollar får du casha ut, vilket motsvarar nästan 9000 kronor. Men trots det saftiga priset är den rosa sjalen helt slutsåld hos webshoppen Farfetch.

Om denna vuvla-sjal var ett medvetet drag från Fendi eller inte är oklart, men den har ju onekligen blivit en succé. Det är inte första gången ett modehus designar udda skapelser. Vi har tidigare skrivit om när Gigi Hadid bar en helt genomskinlig väska från Brandon Maxwell, enbart innehållandes en flaska vin. Spana in klippet nedan för att se hur det såg ut:

Läs mer:

Här bryter Cara Delevingne mot klädkoden på kungliga bröllopet 

Här är trenderna från 70-talet som gör comeback i framtiden