Kendall Jenners afro på Vogues fotografering får Instagram att rasa

Kendall Jenner går Fendi spring summer kollektion 2019, Kendall går på gatan
Här är bilderna. - Foto: Luca Bruno/AP/TT/Stella Pictures
Dela på Pinterest
Kendall Jenner plåtades nyligen för Vogue, stylad i en frisyr som fick många på Instagram att bli upprörda.

Kendall Jenner är supermodell och har synts på en hel del olika omslag och fotograferingar under sin karriär. Just nu är hon aktuell med en bildserie i november-numret av Vouge. Syftet med bildserien är att  hedra årsdagen för CFDA/Vouge Fashion Fund, som hjälper lovande designtalanger i Amerika att bli framgångsrika inom modebranschen.

Två av bilderna från fotograferingen har postats på Vouge's Instagram, innehållandes Kendall Jenner. På dessa bilder var det många som reagerade hur supermodellens hår var stylat. Hon hade nämligen afrofrisyr. Här är en av bilderna på Kendall:

Här är bilden som fått Instagram att rasa. Bildkälla: Instagram/voguemagazine

Magasinet hyllar CFDA/Vouge Fashion Fund i inlägget och lyfter fram att den har hjälpt alla möjliga designers att lyckas inom modebranschen, oavsett bakgrund och ålder. Men konsekvenserna av den här Instagram-posten blev nog inte riktigt som Vouge hade hoppats. Inlägget som lades upp för tre dagar sedan har fått över 1500 kommentarer, och många är riktigt upprörda. 


Kendall själv har i skrivande stund inte kommenterat fotograferingen. Bildkälla: Stella Pictures

"Varför är hennes hår stylat som afro, när ni faktisk hade kunnat använda er av en modell med naturligt sådant hår".

"Istället för att fejka Kendall så använd en riktig afro-tjej med fräknar, OMG mode industrin är bara för mycket".

Dessa och flera liknande kommentarer har följare skrivit på bilden. Men många står även på Kendalls sida och tycker inte att Vouge har gjort något fel.

"Jag är inget Kardashian-fan men ni alla överreagerar över stylingen i det här fotot. Ni beter er som att alla modeller ser ut som deras naturliga jag på fotograferingar. Som om inte stylister alltid gör om och förändrar modellers look. Ta det inte så seriöst." Skriver en användare.

Kendall Jenner med Imaam Hammaam. Bildkälla: Instagram/voguemagazine

Något som följarna också reagerat extra på är att den Holländska modellen Imaam Hammam, som också var en del av fotograferingen, är stylad i rakt hår. Modellen som har härkomst från Egypten och Marocko, har nämligen naturligt lockigt hår. Många menar att stylingen på båda modellerna är märklig. 

Enligt Fashionista har nu Vouge svarat på kritiken, där de bland annat skriver att meningen med bilden är att göra en modern version av de frisyrerna som var stora under 60 och 70-talet. De ber även om ursäkt om att bilderna har uppfattats på fel sätt. 

Det här är inte första gången Kendall drar till sig uppmärksamhet kring hur hon ser ut. Nyligen såg vi henne i en t-shirt från Wish, något många tyckte var otippat. Vill du se hur det såg ut borde du spana in videon nedan:

Läs mer här:

Kendall Jenners nya bootcut byxor tar trenden till en helt ny nivå

Kendall Jenner öppnar upp sig om ångest – och hur den påverkar henne