Saker du kan göra när du är uttråkad – som inte kostar pengar

En tjej som gäspar, ballonger
Saker du kan göra när du är uttråkad - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har dina planer för kvällen blivit inställda och plötsligt kommer du spendera kvällen ensam? Du kan vara lugn, vi har listat saker du kan hitta på själv och som är gratis.

1. Ha ett marathon där du kollar på någon tv-serie

Vad sägs om en lördagkväll hemma framför Netflix eller HBO med din favoritserie? Eller varför inte börja kolla på en ny. Det finns ju faktiskt inget bättre än att spendera en hel kväll i soffan och kolla igenom senaste säsongen av en tv-serie.

Om dina planer ställs in, passa då på att kolla på några avsnitt av din favoritserie. Bildkälla: Unsplash

2. Ha en spakväll

Tjejmiddagen eller utekvällen du sett framemot blev kanske inte av, men vad gör det när du kan ha en riktig "feel good"-kväll där du har möjligheten att lägga en ansiktsmask, hårmask, ta en lång dusch och måla naglarna i en ny färg. Njut istället av att ha en lugn hemmakväll där du fokuserar på dig själv och ditt välmående.

3.  Rensa garderoben och prova gamla kläder

Faller kläderna ut ur din garderob när du öppnar dörren? Då kan det vara dags att rensa den och varför inte passa på att gräva längst in i garderoben då? Vi hittar alltid något "nytt" som vi glömt bort att vi hade. När du ändå är igång och rensar kan du lika väl prova dina gamla kläder och se om du hittar olika stylingar till det. Vem har sagt att du behöver shoppa nya kläder stup i kvarten?

Varför inte rensa garderoben och prova gamla kläder? Bildkälla: Unsplash

4. Djupdyk i någon bok eller tidning

Du ser boken varje dag och tänker "ikväll ska jag läsa" men det slutar alltid med att du hamnar framför någon tv-serie. Ta din lediga kväll till att djupdyka i en bok eller tidning du velat läsa ett längre tag.

5. Möblera om i din lägenhet

När du ändå är igång kan du lika väl möblera om i din lägenhet. Vem har sagt att du behöver köpa nya möbler eller dekorationer för att lägenheten ska kännas uppdaterad och modern? Ändra plats på soffan och matbordet, eller varför inte göra en total makeover. 

Möblera om eller uppdatera din lägenhet. Bildkälla: Unsplash

6. Kolla på makeup-tutorials och sminka dig 

Vi kan erkänna att majoriteten av tiden som vi spenderar på Youtube eller Instagram så kollar vi på makeup-tutorials. Så plocka fram sminkväskan och börja sminka dig som din favoritartist, influencer eller youtuber. Resultatet kan antingen bli klockrent eller inte alls som du tänkt dig, övning ger färdighet.

7. Gå till gymmet

Om du har energi över så passa på att gå till gymmet eller träna hemma. Det finns ju faktiskt inget skönare än att veta om att man varit duktig och tränat. 

8. Baka

Är du godissugen men har inga sötsaker hemma? Se istället om du har ingredienser till någon bakelse eller kaka, det finns ju inte mycket som är godare än en nygräddad kladdig kladdkaka.

Och om du är singel och uttråkad kanske det även händer att du går in på Tinder för att kolla läget. Vi har hjälpt alla singlar där ute med vad dem ska och inte ska skriva till snyggingen Tinder, se vad i videon nedan.

Läs också: 

Sex saker du inte ska äta innan träningen

Få samma effekt som meditation – med dessa fem enkla saker