Anledningen till varför Johannaeolsson photoshoppa sin Instagrambild

Johanna Olsson
Johanna Olsson förklarar varför redigerade sina bilder. - Foto: Instagram/johannaeolsson
Dela på Pinterest
Johannaeolsson photoshoppade in sig själv i Paris och gjorde rubriker världen över. Nu berättar hon varför hon redigerade sina bilder.

Det var i förra veckan som den svenska influencern Johanna Olsson (@johannaeolsson) påstods ha photoshoppat in sig själv i Paris. Johanna har många följare som hon dagligen förväntas inspirera och skapa content åt men ibland blir pressen för stor för 28-åringen. 

Johanna Olsson uppmärksammas efter Instagrambild. Bildkälla: Instagram/johannaeolsson

Influencern har 495 000 följare på Instagram och hon är främst känd för sina drömmiga outfits och alla vackra resmål hon besöker. Det var under ett besök i Paris som Johanna blev påkommen med att ha redigerat sin Instagrambild.

Och det var inte endast en bild från semestern i Paris som blev photoshoppad, det var minst två bilder som hon blev påkommen med. Och vi kan definitivt konstatera att hennes följare har skarpa ögon. Men frågan som vi alla ställt oss sedan dess är om det har varit ett medvetet PR-trick eller om hon trodde att hon kunde komma undan med hennes photoshop fail.

Bilden som avslöjade att Johanna Olsson photoshoppat. Bildkälla: Instagram/johannaeolsson

Men det är i "Breaking News med Filip & Fredrik" som influencern för första gången avslöjar varför hon redigerade in sig själv i Paris. 

"Jag tycker på ett sätt att det är bra att det uppmärksammas och att folk ändå förstår att det är fejk, för man ska inte titta på det och tänka att det är på riktigt", säger Johanna Olsson när Filip Hammar och Fredrik Wikingsson frågade vad hon tycker om att det uppmärksammats. 

Och anledningen till varför Johanna valde att redigera sin bakgrund på Instagrambilden var för att hennes mål med kontot är att inspirera sina nästan en halv miljon följare. Känslan hon var ute efter från sina följare var att dem skulle tänka att de gärna byter plats med henne.

Ytterligare en bild från influencerns resa i Paris. Bildkälla: Instagram/johannaeolsson

"Jag vill skapa inspirerande bilder, att folk ska titta och tänka jag vill också va i Paris, jag vill också göra det här. Då kände jag att bilderna inte blev tillräckligt bra helt enkelt så då bytte jag bakgrund på tre bilder", säger Johanna i "Breaking News". 

Men detta är inte första gången som Johanna Olsson skapar stora rubriker på grund av sina publicerade bilder på Instagram. Det var när Johanna var i Italien tidigare i år som hon beställt in en pastarätt på en restaurang endast för att ta en bild på maten – och sedan ge bort den. 

Är du mer nyfiken på vem Johanna Olsson är? Vi har listat fem saker du verkligen måste veta om henne, se vad i videon nedanför.

Läs också:

Därför snackar alla om redigeringen i Johannaeolsson bild från Paris

Här är videon där Nicole Falciani överraskar Eric Saade