Här är den dagliga aktiviteten som kan göra dig lyckligare

En tjej som ler, röd-vita hjärtan på en turkos vägg
Prova att gör detta dagligen - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns en speciell daglig aktivitet som kan göra att du känner dig lyckligare, och det är inte träning vi pratar om.

De flesta människor har perioder i livet där man mår mindre bra. Det är absolut inget konstigt med det, men ibland kan det vara svårt att ta sig ur negativiteten. Och att någon säger att man ska "rycka upp sig" gör knappast saken bättre.

Men nu har en forskningsstudie kommit som faktiskt visar att det finns en specifik aktivitet som kan påverka ditt välmående till det positiva, och det är inte träning vi menar. Att vi mår bra av att röra på oss är old news, det vi pratar om nu är myyycket mer avkopplande.

Ibland är det svårt att känna sig glad. Bildkälla: Unsplash

Aktiviteten är nämligen att ta ett varmt bad, enligt Cosmopolitan. På University of Freiburg i Tyskland genomförde man en undersökning där totalt 45 deltagare som kände sig nedstämda delades in i två grupper. En av grupperna skulle ta ett 40 grader varmt bad varje eftermiddag, i totalt 30 minuter. Den andra gruppen fick istället uppgiften att gå på ett aerobicpass 2 gånger i veckan som var 40-45 långt.

Ett dagligt bad kan göra mycket. Bildkälla: Unsplash

Totalt genomfördes undersökningen i åtta veckor, samtidigt som måendet på deltagarna följdes upp genom mätning, där lägre poäng innebar bättre mående. Resultatet visade att den gruppen som dagligen tog sig ett varmt bad hade 6 poäng lägre än vad de hade från början, medan aerobic halvan endast hade i snitt 3 poäng lägre. Med andra ord var alltså badgänget gladare än dom som tränade.

Så om du känner dig nedstämd, varför inte pröva denna metod? Att bada är både trevligt och avkopplande, speciellt under den kalla säsong på året vi befinner oss i just nu. 

Att lägga oss i badkaret är dock inte det enda vi kan göra för att må bra. Här är andra saker att testa som kan göra att du känner dig gladare:

Läs mer här:

10 saker att ändra i ditt liv på 10 dagar

Saker du borde komma ihåg när du tänker negativa tankar