Här är bilderna från Zara Larssons besök i Ghana

Zara Larsson
Zara Larsson besöker Ghana - Foto: Instagram/zaralarsson
Dela på Pinterest
Världsartisten Zara Larsson åker till Ghana för att arbeta med en hjälporganisation.

För bara några veckor sedan kom Zara Larssons nya singel "Ruin my life" och en vecka senare släppte hon en merchandise-kollektion för modekedjan NA-KD. 

På sociala medier hintar Zara just nu om att hon inte befinner sig i de miljöerna som vi är vana vid att se henne i. På bilderna som hon lägger upp bär hon operationskläder och vistas i sjukhusmiljöer. Hon har nämligen åkt till Ghana med Operation Smile som är en medicinsk hjälporganisation.

Zara besöker Ghana. Bildkälla: Instagram/operationsmilesverige

Hon kommer att få följa svenska sjuksköterskor och läkare i deras arbete när de erbjuder kostnadsfria operationer till barn som är födda med med läpp-, käk- eller gomspalt. 

De barnen som föds med läpp-, käk- eller gomspalt får svårt för att äta och tala. Det är vanligt att barnens utseende förändras vilket kan leda till att barnen blir svårt mobbade och lever ett isolerat liv.

Tillsammans med lillasystern Hanna besöker Zara Ghana. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

"Tusentals barn blir mobbade och isolerade på grund av sitt utseende och för vissa barn är det på liv och död eftersom de inte bara får talsvårigheter utan även svårigheter att äta. Jag hoppas med min plattform kunna upplysa fler om att en så liten, snabb och relativt billig operation kan förändra allt för ett barn, och därmed driva mer pengar in till projektet", säger Zara Larsson i ett pressmeddelande. 

Men Zara besöker inte Ghana ensam, även lillasystern Hanna och deras mamma är med på resan. Under besöket har delar av familjen Larsson fått träffa några av familjerna som hoppas på att få hjälp av Operation Smile. 

Zara är i Ghana med den medicinska hjälporganisationen Operation Smile. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

"Jag är supertaggad. Det ska bli spännande, men jag tänker också att det kan bli jobbigt, eftersom jag har förstått att alla som behöver inte kommer att kunna få hjälp under det här uppdraget", sa Zara i ett pressmeddelande innan hon reste iväg. 

Zara är en inflytelserik person och har en stor röst, vilket hon inte är ensam om. För någon månad sedan släppte även hennes lillasyster Hanna sitt debutalbum. Lyssna på lillasyrran i videon nedan. 

Läs också:

Zara Larsson gör kollektion med merchandise för NA-KD

Zara Larsson – så mycket tjänar hon