8 anledningar att resa utomlands i vinter

Till vänster ser du två styckna som surfar. På den högra bilden ser du en palm.
Detta var våra 7 anledningarna till att resa iväg i vinter. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det är lätt att vilja fly Sveriges väder. Vintern är inte långt ifrån med sin klassiska kyla, snö och mörker. Vi listar varför du borde resa iväg från Sverige i vinter!

Det blir mörkt

Det är inte konstigt att man tar fel på tid när mörkret kommer tidigare för varje dag. Ju snabbare du kommer iväg på semester desto lättare blir det att klara vintern även detta år. 

Resor hjälper mot depression 

I samband med vädret är det fler som kommer in i en årstidsbunden depressionen. Eftersom Sverige har så pass stora skillnader mellan dagens och nattens längd nu till vintern är det allt fler som känner detta. Vill du lämna känslan hemma tillsammans med Sverige? Resor är vetenskapligt bevisat att vara till hjälp!

Det är vetenskapligt bevisat att resor kan påverka ditt välmående. Bildkälla:Unsplash

Slipper lager på lager

Ju varmare breddgrader, desto mindre tyngd på axlarna! När du reser till varmare platser behöver du inte oroa dig för att glömma det där femte lagret av tröjor för att inte frysa. 

Du känner dig piggare

Hur mycket lampor du än tänder inomhus kan det tyvärr aldrig mätas med solens ljus. Vi alla blir tröttare och våra intag av D-vitaminer sänks betydligt. Spara dig den tröttheten och njut istället av dagsljuset med fler pigga timmar.

Ju mer sol, desto mer energi! Dagsljuset kommer att göra dig piggare. Bildkälla:Unsplash

Du blir mer kreativ och smart

När du reser får du ta del av flera nya kulturer och traditioner som du kanske aldrig vetat om tidigare. Studier visar även att ditt sinne har förändrats och du kan bli mer kreativ, så utforska och ta in alla nya upplevelser. 

Sociala upplevelser

Visst kan det var mysigt att sitta inne och kolla på film samtidigt som man dricker en kopp varm choklad. Du kanske inte märker vad som händer i omvärlden och helst bara isolerar dig hemma. Hitta ditt resmål och genomför olika aktiviteter. Du kommer få minnen för livet, och vem vet kanske vänner också. 

Minnen för livet

Minnen kan vara som bäst när du delar det med en eller flera av dina närmaste. Erat äventyr kanske kan bli inspirationen för någon annan.

Du kanske väljer sandstränder istället för snöiga Sverige? Bildkälla: Unsplash

Reparerar kropp och själ

En avkopplande resa hjälper ditt immunförsvar att reparera celler som skadats av stressen hemifrån. Att ta några minuter och bara ligga på en solstol vid en vacker sandstrand kan vara din kur för att överleva denna vinter. 

Börjar du redan nu planera din resa? Ta då en titt i videon nedan!

Meghan Markle och prins Harry i dramatisk flygtur

Glöm paljetter – här är modetrenden alla vill ha på nyår