11 saker du borde ha på din bucket list i vinter

Bucket list i vinter
Ha det här på din bucket list i vinter. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Jul, jul, strålande jul! Här listar vi elva saker du borde göra i vinter som verkligen får dig att njuta till max.

1. Ha snöbollskrig

Om du bor i en del av Sverige där du har en vit jul, så grattis! Passa då på att ha snöbollskrig med antingen familjen eller vänner, eller bara gå ut i snön med täckisar på! 

2. Ha julbak hemma

Knäck, kolor, pepparkakor och lusskatter. Samla dina bästa vänner och ha en dag eller kväll där ni bakar massvis med julkakor samtidigt som ni lyssnar på julmusik och pratar om livet. Vi kan knappast komma på någon mysigare aktivitet i vinter. 

Baka lussebullar eller pepparkakor i jul. Foto: Unsplash

3. Ät julbord på en restaurang

Unna dig ett restaurangbesök i jul där du äter julbord och startar julen i förväg. Se det som en mysig middag med dina nära och kära. 

4. Åk iväg på en skidresa

För vissa hör detta till julen, och vi kan inget annat än att hålla med. Åk iväg på en skidresa och spendera dina dagar i skidbacken sippandes på en varmchoklad i en stuga framför den öppna elden.

5. Gå på julmarknad

Ladda upp inför julen med att gå på en mysig julmarknad i vinterkylan. Vad är mysigare än att gå och kolla på all julbelysning och dricka glögg samtidigt som du kommer i rätt stämning inför dopparedagen? Här hittar du Stockholms bästa julmarknader.

Foto: Unsplash

6. Gör ett pepparkakshus

Om du har tålamod till att göra ett pepparkakshus så är det definitivt en aktivitet att ha med på din bucket list i vinter. En mysig sak att göra tillsammans med partnern, bästa vännen eller någon i familjen!

7. Åk pulka

Snacka om throwback! Ge dig ut i pulkabacken och känn fjärilarna i magen när du åker nerför backen på din pulka! 

8. Ha julfilmsmaraton

Vad är mysigare än att spendera en hel dag under ett tjockt täcke med julgodis och varmchoklad? Inte så mycket va!

9. Ägna tid åt en ny hobby

Varför inte skaffa dig en ny hobby i jul? Kanske är det dags för att prova en ny träningsform, intressera dig för matlagning eller varför inte börja måla? Det finns massvis med saker som du kan intressera dig för och börja utföra. 

Ägna tid åt dig själv i vinter. Bildkälla: Unsplash

10. Åk skridskor

Planera in en dag då du ger dig ut på isen och åker skridskor! Det är en mysig grej att göra med dejten, partnern eller bästa vännerna. Glöm inte att ta med gott fika för pausen!

11. Ta hand om dig själv

Under ledigheten bör du definitivt se till att ta hand om dig själv! Gör det där som får dig att må lite extra bra. Kanske är det att måla naglarna, sätta på en ansiktsmask och se en film?


Funderar du över vilka dagar du är ledig under jul och nyår 2019? Ta reda på det här!

Mer:

Juldryck med smak av polkagris? Här är "Polka the pig"

Här är de officiella reglerna till julklappsleken