Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

11 saker du borde ha på din bucket list i vinter

Dela på Pinterest
Äntligen är julen här och givetvis bör du ha en bucket list även i vinter. Här är 11 saker du borde göra.

1. Ha snöbollskrig

Om du bor i en del av Sverige där du har en vit jul, så grattis! Passa då på att ha snöbollskrig med antingen familjen eller vänner. Det finns ingen bättre nostalgi än just när man var liten och hade jullov, vaknade sent och mötte strax därpå upp kompisarna för en traditionsenligt snöbollskrig.

2. Baka julkakor

Knäck, kolor, pepparkakor och lusskatter. Samla dina bästa vänner och ha en dag eller kväll där ni bakar massvis med julkakor samtidigt som ni lyssnar på julmusik och pratar om livet. Vi kan knappast komma på någon mysigare aktivitet i vinter. 

Kakor
Baka julkakor i vinter. Bildkälla: Unsplash

3. Ät julbord på en restaurang

Unna dig ett restaurangbesök i jul där du äter julbord och startar julen i förväg. Se det som en mysig middag med dina nära och kära. 

4. Åk iväg på en skidresa

För vissa hör detta till julen, och vi kan inget annat än att hålla med. Åk iväg på en skidresa antingen i alperna eller Sverige, spendera dina dagar i skidbacken sippandes på en varmchoklad, i en stuga framför den öppna elden eller varför inte på en after-ski med bästa vännerna. Det kommer definitivt bli ett minne du sent kommer glömma och dessutom kommer du lära känna massvis med nya kompisar. 

Åk på skidresa
Åk på skidresa med bästa vännerna i vinter. Bildkälla: Unsplash

5. Gå på en julmarknad

Ladda upp inför julen med att gå på en mysig julmarknad i vinterkylan. Vad är mysigare än att gå och kolla på all julbelysning och dricka glögg samtidigt som du kommer i rätt stämning inför dopparedagen. 

6. Gör ett pepparkakshus

Om du har tålamod till att göra ett pepparkakshus så är det definitivt en aktivitet att ha med på din bucket list i vinter. En mysig sak att göra tillsammans med partnern, bästa vännen eller lillasyskonet.

7. Åk pulka

Snacka om throwback! Ge dig ut i pulkabacken och känn fjärilarna i magen när du åker nerför backen på din pulka! 

Åk pulka i vinter
Var nostalgisk och åk pulka i vinter. Bildkälla: Unsplash

8. Spendera en hel dag framför julfilmer

Och vad är mysigare än att spendera en hel dag under ett tjockt täcke med julgodis och varmchoklad? Kanske det kombinerat med flertalet julfilmer som har happy endings! Vad är ens myyyysigare än det?

9. Ägna tid åt en ny hobby

Varför inte skaffa dig en ny hobby i jul? Kanske är det dags för att prova en ny träningsform, intressera dig för matlagning eller varför inte börja måla? Det finns massvis med saker som du kan intressera dig för och börja utföra. 

Läs i vinter
Ägna tid åt dig själv i vinter. Bildkälla: Unsplash

10. Åk skridskor

Ge dig ut på isen och åk skridskor! Det är en mysig grej att göra med dejten, partnern och bästa vännerna! Ni kommer garanterat att få er ett gott skratt!

11. Ta hand om dig själv

Under ledigheten bör du definitivt se till att ta hand om dig själv! Ta långa promenader i kylan, drick mycket varmchoklad och varma bad. Glöm inte bort ansikts- och hårmaskerna! Dessutom bör du passa på att läsa den boken du tänkt att du ska läsa men aldrig hinner. Treat yourself!

Snart är det även dags för att sätta nya mål inför 2019, i videon nedan har vi listat löftena som du borde ge dig själv!

Läs också:

7 nyårslöften som du och din partner borde ha 2019

Här är de officiella reglerna till julklappsleken