12 saker du kan göra med din bästis på nyår – som är gratis

Nyår, vänner
Saker som är gratis som du kan göra med din bästis på nyårsafton - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att fira in det nya året på en stor fest eller dyr restaurang kan kännas överskattat. Här är 12 saker som är gratis och som du och din bästis kan göra istället.

1. Se fyrverkerierna

Åk in till stan och se fyrverkerierna som smälls vid tolvslaget och fira in det nya året med din bästa vän. Det är ju trots allt sällan som det är en så stor happening och då alla är glada och önskar varandra gott nytt år. 

2. Åk skridskor på en utomhusbana

Om du har en isbana eller sjö som isat till så tveka inte på att dra på er skidskorna och åk en runda. Och vad vore mysigare att se på fyrverkerierna samtidigt som ni åker skridskor?

3. Ha en date night

Varför inte passa på att ha en date night med din bästa vän? Unna er en fin middag och någon god dessert. Det är inte mycket som slår en helkväll med bästisen där man pratar om minnen, drömmar och framtidsplaner. Vi lovar att ni kommer känna att ni kommit varandra närmre efter det. 

4. Se på mysiga nyårsfilmer

Listan kan göras lång på filmer som utspelas på nyår, och vad är mysigare än att slänga sig i soffan med massvis med godis, snacks och något gott att dricka? Nja, inte så mycket va? Njut av en lugn kväll och dröm er bort till andra sidan atlanten där de flesta nyårsfilmerna alltid har ett lyckligt slut. 

5. Gör alkoholfria drinkar

Många kan känna en hets att dricka alkohol på nyår, så varför inte skippa alkoholen om du ändå inte är sugen? Du kommer ha minst lika roligt och dessutom minnas allt som hänt under kvällen!

6. Ta fina bilder

Ha en selfie-session med din bästa vän eller gå ut i naturen och ta fina bilder!

7. Planera en resa

Varför inte åka på en bästis-trip under det nya året? Planera in en resa, antingen en weekend, staycation eller en långresa. Dröm er bort samtidigt som ni kollar på drömmiga resmål och lyxiga hotell!

8. Ha en spa-kväll

Om ni inte befinner er på ett spa, se till att ordna ett där hemma. Måla naglarna, smörj in er med bodylotion och ha ansiktsmasker. Slappna av och se framemot morgondagen när ni vaknar utvilade och fräscha.

9. Sjung karaoke 

Varför inte köra en karaoke-kväll ihop? Sjung gamla hits och tävla om vem som gör bäst ifrån sig. Vi lovar att ni kommer få er ett gott skratt.

10. Kolla på bilder från året som gått

Minns tillbaka på året som har gått genom att kolla tillbaka på bilder. Minns ni allt som har hänt? Vad har varit det bästa och vad har varit det sämsta under året?

11. Dansa till gamla (och nya) låtar

Det finns faktiskt inte mycket som är bättre än att dansa sig svettig till nya och gamla låtar. Perfekt att klämma in ett träningspass under nyår också!

12. Skriv ner era nyårslöften

Kom på nyårslöften ihop och skriv ner dem! Dröm om det nya året och inspirera varandra till följa era nya löften!


Vet du inte vad du ska ha för nyårslöften? Vi har listat några mål som alla tjejer borde ha under 2022, se vilka det är i videon nedanför.

Läs också:

11 saker du borde ha på din bucket list i vinter