Det här gör alla gamla Idolvinnare idag

Detta gör de gamla vinnarna av Idol idag. - Foto: Mikael Andersson/TT, Henrik Montgomery/TT, Marc Femenia/TT
Dela på Pinterest
Brukar du fundera på vad de gamla vinnarna av "Idol" gör idag? Vi har tagit reda på det!

De alla har gemensamt att de vunnit tittarnas röster och stått som vinnare i "Idol". Men vad hände egentligen efter de stod som vinnare på Idolscenen och vad gör de idag? 

2004: Daniel Lindström

Daniel Lindström stod som vinnare i första säsongen av "Idol" 2004. Finalen var mellan han och artisten Darin Zanyar, där Daniel till sist stod som vinnare efter att ha fått flest röster av tv-tittarna. Under hans medverkan i "Idol" slog det gnistor mellan han och Loreen, som kom fyra den säsongen. De var ett par i drygt ett och ett halvt år. 

År 2006 träffade Daniel sin nuvarande fru, Therese Lindström. Idag har de tre barn tillsammans och bor i Järfälla utanför Stockholm. 

Idag jobbar den gamla Idolvinnaren med musiken vid sidan av heltidsjobbet som VD-assistent på ett företag inom sjukvårdsbranschen.

Daniel Lindström vann första säsongen av Idol. Bildkälla: Fredrik Persson/TT

2005: Agnes Carlsson

Efter en minst sagt spännande final mellan Agens Carlsson och Sebastian Karlsson stod det klart att Agnes fått flest tittarröster. Sedan dess har hon hunnit med väldigt mycket i karriären.

Hon flyttade från hemstaden Vänersborg till Stockholm för att satsa på musiken. Mellan 2005 och 2013 släppte Agnes fem stycken album och under kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop år 2010 fick hon oss alla att gråta när hon sjöng en duett med Björn Skifs. 

Utöver det har hon även medverkat i "Så mycket bättre" och idag är hon förlovad med Vincent Pontare. Paret bor idag i Stockholm och har skjutit upp sitt bröllop två gånger.

Agnes Carlsson vann andra säsongen av Idol. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

2006: Markus Fagervall

Kiruna-födda Markus Fagervall stod som vinnare av "Idol" år 2006.  Några år senare valde dock Markus att avsluta sitt skivkontrakt för att flytta från Stockholm till Umeå för att plugga på kockprogrammet på Umeå universitet. 

Under tiden då han bodde i Umeå mötte Markus även sitt livskärlek, Emma Fagervall, som han idag är gift med. Paret bor i Kungsängen utanför Stockholm där han även jobbar som musiklärare på ett högstadie. 

Markus Fagervall vann tredje säsongen av Idol. Bildkälla: Marc Femenia/TT

2007: Marie Picasso

Efter vinsten i "Idol" tog Marie Picassos liv en fullständig vändning. Tre år efter att hon stått på scenen i Globen och korats som vinnare opererades hon för en hjärntumör. 

Tiden i "Idol" är en tid hon helst glömmer då den innebar mycket sorg och ångest. Därför valde hon att ändra riktning helt i livet. Idag går hon under namnet Shanta Liora och har släppt två singlar.

Marie Picasso vann fjärde säsongen av Idol. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

2008: Kevin Borg

Vinnaren av Idol 2008 charmade hela svenska folket. Efter vinsten gifte sig Kevin med sin stora kärlek Sofia Lungren, men fyra år efter bröllopet ansökte de om skilsmässa. Nu är han åter tillbaka i hemlandet Malta, och toppar flertalet listor med sin musik.

Kevin skriver idag låtar och bland annat till det japanska pojkbandet Arashi, som han fick en dubbel platina för med deras ena singel för bara något år sedan. 

Kevin Borg vann femte säsongen av Idol. Bildkälla: Marc Femenia/TT

2009: Erik Grönwall

Erik Grönwalls liv efter Idolvinsten 2009 har minst sagt varit händelserik. Som soloartist har han släppt två album och sedan 2010 är front figur i rockbandet H.E.A.T där de har släppt tre stycken album. Han har även varit med i en stor livesänd konsert i USA, nämligen "Jeus Christ Superstar Live in Concert" där han spelade mot John Legend. 

Idag bor Erik i Knivsta utanför Uppsala. 

Erik Grönwall vann sjätte säsongen av Idol. Bildkälla: Janerik Herniksson/TT

2010: Jay Smith

Helsingborgaren Jay Smith har många skandaler bakom sig, och inte minst under tiden då han var med i "Idol" och testades positivt för cannabis. Under Idoltiden bekräftade han att han och finalisten Minnah Karlsson var mer än bara vänner, trots att han under den tiden hade flickvän

Efter "Idol" blev han påkommen ytterligare en gång för att ha tagit cannabis och har därefter fått böter för narkotikabrott några gånger. Idag bor han i Helsingborg och har släppt sitt andra soloalbum, nu producerar han även musik i genren country. 

Jay Smith vann sjunde säsongen av Idol. Bildkälla: Mikael Andersson/TT

2011: Amanda Fondell

Amanda Fondell från Kristianstad vann "Idol" 2011 och två år senare såg vi henne på scenen i Melodifestivalen med låten "Dumb".

Idag bor hon i Stockholm tillsammans med sin sambo och i maj 2018 kom hennes senaste singel som hon producerat och spelat in själv.

Amanda Fondell vann åttonde säsongen av Idol. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

2013: Kevin Walker

Fotbollsspelaren Kevin Walker fick alla tjejers hjärtan att slå volter när han 2013 tog hem vinsten i "Idol". Han håller fortfarande på med musiken och producerar nytt då och då.

Men just nu är vi kanske mer vana vid att se honom i matchtröja då han spelar fotboll i Djurgårdens IF. Han och sambon My bor i Haninge, som ligger söder om Stockholm tillsammans med parets två barn, dottern Kaylie och sonen Aiden.

Kevin Walker vann nionde säsongen av Idol. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

2014: Lisa Ajax

Som 16-åring vann hon Idol och nästa år tävlar hon för tredje gången i Melodifestivalen. Lisa har en lovande framtid då hon på en så kort tid åstadkommit så mycket. Hon har synts i Melodifestivalen och jobbar idag med musiken.


Lisa Ajax vann tionde säsongen av Idol. Bildkälla: Jessica Gow/TT

2015: Martin Almgren

Även Martin Almgren har varit en av artisterna i Melodifestivalen efter att han vann Idol 2015. I år tävlade han med låten "A Bitter Lullaby". Sedan vinsten i Idol har han även släppt två album. Martin är numera tillbaka i staden som han växte upp i, Lindesberg.

Martin Almgren vann elfte säsongen av Idol. Bildkälla: Christine Olsson/TT

2016: Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen

"Liamoo", som är Liams artistnamn, deltog i Melodifestivalen i år med låten "Last Breath" som tog den forne Idolvinnaren direkt till final. Under 2019 deltog han ännu en gång, men denna gången med Idolkompanjonen som stod i finalen 2017 – Hanna Ferm. 

"Liamoo" vann tolfte säsongen av Idol. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

2017: Chris Kläfford

Vinnaren 2017 blev Chris Kläfford som berörde hela svenska folket med sin insats i Idol. Idag satsar han fullt ut på artistkarriär och bor tillsammans med sambon Bob Linger.

Chris Kläfford vann trettonde säsongen av Idol. Bildkälla: Christine Olsson/TT

2018: Sebastian Walldén

Sebastian Walldén kammade hem Idol-priset 2018 och har efter programmet släppt låtarna Bad News och Summer Love. Han jobbar även som manager. 

Foto: Karin Törnblom/TT


En ny säsong av Idol har börjat, men vet du vilka som tävlar? Se alla i videon nedan.

Läs också: 

Det här är årets vinnarlåt i "Idol" 2018 – och från alla andra år

Deltagarnas stora makeover i Idol 2018 – före- och efterbilderna