Det här är årets vinnarlåt i "Idol" 2018 – och från alla andra år

Här är årets vinnarlåt i "Idol" 2018. - Foto: Hanna Franzén/TT, Stella Pictures
Dela på Pinterest
Ikväll är det dags att avgöra vem som blir vinnaren av "Idol" 2018 som står mellan Kadiatou Keita Holm och Sebastian Walldén.

Tusentals sökande blev slutligen 12 fredagsfinalister som vecka efter vecka tävlat för att ta sig till finalen av "Idol" 2018. Och ikväll avgörs det vem som vinner, Kadiatou Keita Holm eller Sebastian Walldén. 

Under höstens gång har vi kunnat följa musikprogrammet "Idol" där juryn bestående av Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Nikki Amini har åkt genom hela Sverige för att hitta vår nästa stora artist. 

Potten i tävlingen har varit ett kontrakt med ett skivbolag och en färdig låt att släppa, och det har varit ett minst sagt stort tryck under säsongen.

Kadiatou Keita Holm och Sebastian Walldén är årets finalister i "Idol" 2018. Bildkälla: Hanna Franzén/TT

Det här kommer Kadiatou och Sebastian att sjunga i Idolfinalen 2018

Ikväll kommer det äntligen att avgöras vem som är vinnaren av "Idol" 2018 när Idol-deltagarna intar det stora scenen i Globen i Stockholm. Blir det 17-åriga Kadiatou eller 23-åriga Sebastian som står som favorit hos tv-tittarna? 

Idolerna kommer att uppträda med tre låtar under kvällens final, första låten som Kadiatou och Sebastian kommer sjunga ska få arenan att koka då temat är "Äga Globen". Andra låten kommer vara en låt som tittarna har valt och slutligen är det dags för vinnarlåten "Everything". 

För att få Globen att koka kommer Sebastian att sjunga en av årets mest spelade låtar på Spotify, nämligen "Without You" av Avicii. Som sitt andra uppträdande under kvällen har tittarna valt "Back to Black" av Amy Winehouse.

Kadiatou ska försöka välta Globen med poplåten "We Found Love" med Calvin Harris och Rihanna. Andra låten som Kadiatou kommer sjunga är tittarnas val "Say Something" från filmen A Great Big World.

Kadiatou och Sebastian kommer uppträda med tre låtar var i finalen. Bildkälla: Hanna Franzén/TT

Årets vinnarlåt – "Everything"

Vinnarlåten för "Idol" 2018 som Kadiatou och Sebastian kommer göra en egen version på heter "Everything". Låten är skriven av Lina Hansson, Cassandra Ströberg, Clara Mae och Kris Eriksson. Låten handlar om att modet att våga drömma stort men även att våga dela med sig av sina erfarenheter, tankar och känslor.

Alla vinnarlåtar från "Idol" genom tiderna

2004: Daniel Lindström – "Coming True"

2005: Agnes Carlsson – "Right Here, Right Now"

2006: Markus Fagervall – "Everything Changes"

2007: Marie Picasso – "This Moment"

2008: Kevin Borg – "With Every Bit of Me"

2009: Erik Grönwall – "Higher"

2010: Jay Smith – "Dreaming People"

2011: Amanda Fondell – "All This Way"

2013: Kevin Walker – "Belong"

2014: Lisa Ajax – "Unbelievable"

2015: Martin Almgren – "Can't Hold me Down"

2016: Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen – "

2017: Chris Kläfford – "Treading Water"

2018: "Everything"

Innan den första fredagsfinalen fick några av årets deltagare i "Idol" en makeover, och kvällens finalister var två av dem. Se deras stora förvandling i videon nedanför.

Läs också:

William Strid och Kadiatou Keita Holm bekräftar den hemliga romansen

Allt du måste veta om Sebastian Walldén från Idol 2018