Här är Sveriges mest populära hundnamn 2018

Två söta hundar.
De mest populära namnen på hundar, tikar och hanar, i Sverige. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du nyss blivit med valp? De här namnen är allra vanligast att döpa sina hundar till.

Nu har en lista släppts med de mest populära namnen på hundar 2018. Enligt statistik från Agria Djurförsäkring så har de vanligaste namnen på både hanhundar och tikar listats.

Något samtliga namn har gemensamt är att de är korta och lätta att uppfatta. Eftersom du kommer ropa hundens namn flera gånger, varje dag i flera år så kan det vara bra att välja ett namn som inte är jobbigt att uttala.

Hunden kommer till slut få gehör för namnet du väljer så tänk noga igenom ditt beslut innan du döper hunden. Det kan vara förvirrande och svårt för hunden att plötsligt byta namn flera gånger.

Ett av namnen som växt i raketfart är namnet Bosse. På ett år har namnet klättrat från en nionde till en fjärde plats skriver tidningen Härliga hund. Andra namn som är populära  är Rocky, Bamse och Ozzy. Men de namnen som toppar listan är Charlie.

Topp 5 vanligaste namnen på hanhundar i Sverige.

1. Charlie

2. Sigge

3. Ludde

4. Bosse

5. Bamse

Se hela topp tio-listan över namn på hanhundar i videon ovanför.

Många av de populäraste hundnamnen är lika populära på människor. Bild: Unsplash.

Topp 5 vanligaste namnen på tikar i Sverige.

När det kommer till namn på tikar så är det betydligt vanligare namn som toppar listan. Många av dessa hundnamn är även populära att döpa sina barn till. På listan hittar du namn som Alice, Elsa och Wilma. Men det vanligaste namnet att döpa sin tik till i Sverige är Molly.

1. Molly

2. Bella

3. Doris

4. Alice

5. Sally

Se hela topp tio-listan över namn på hanhundar i videon ovanför.

Som vi sa tidigare, de vanligaste hundnamnen är även vanliga på många människor. Vi har sammanställt en lista över de vanligaste namnen att döpa sina barn till inom de närmsta tio åren. Se vilka namn det är, kanske dyker ditt eget upp på listan?

Mer:

Här är listan över de tio mest populära namnen – inom de närmsta 10 åren

5 namn du aldrig kommer vilja döpa din son till

Testa här och se om vi kan gissa vad du kommer döpa ditt barn till!