7 saker du måste inse för att bli den bästa versionen av dig själv

7 saker du måste inse om du ska bli bästa versionen av dig. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att förvandla sina svagheter till styrkor är inte det lättaste. Här är tio saker du måste komma ihåg när du ska bli den bästa versionen av dig själv.

1. Du är vad du konsumerar

Äter du mat som är dålig för kroppen, kollar på serier som inte ger dig något och endast följer konton som ger dig ångest? Vi säger inte att du ska skrota allt detta helt, men tänk på att vi faktiskt är vad vi konsumerar. Om du alltid är trött och dyster så bör du till exempel se över maten du äter eller vad du lägger din energi på. Gör sociala medier dig deppig och osäker? Skrota då det, och fokusera på det som faktiskt får dig att må bra.

Bli den bästa versionen av dig själv 2019. Bildkälla: Unsplash

2. Den viktigaste relationen du har är den med dig själv

Att bli den bästa versionen av sig själv kan vara ett mål som man har för sin egen skull, dock är det skillnad om du gör det på grund av att någon annan inte är nöjd med den du är. Så om du försöker ändra dig för någon annans skull, kanske en chefs, kompis eller partners så gör du det av helt fel anledningar. Så vänd dina svagheter till dina styrkor för din egen skull och inte för någon annans. 

3. Att skjuta upp saker handlar om en rädsla

Brukar du tänka att du från och med måndag ska vara den bästa versionen av dig själv? Men trots att du lovar dig själv att du ska bli den bästa du kan bli från och med måndag så slutar det ändå med att du skjuter upp det hundra gånger om. 

Detta kan handla om en rädsla du har, vi är alla innerst inne lite rädda för förändringar och att jobba med sig själv och sina svagheter och styrkor är en rätt stor förändring vi gör. Därför är det viktigt att vi vågar gå utanför vår komfortzon. Var inte rädd för förändringar!

4. Skriv ner dina tankar

Vilka är dina styrkor och svagheter? Hur ska du vända dina svagheter till dina styrkor? Det lättaste sättet att göra detta på är genom att skriva ner dina tankar och det du ska förändra för att bli den bästa versionen av dig själv. 

Genom att skriva ner dina tankar och planera hur du ska bli den bästa versionen så kommer du att kunna se vilka framsteg du gör och hur långt du har kommit.

Gå utanför din komfortzon. Bildkälla: Unsplash


5. Att ta hand om dig själv är det viktigaste du kan göra

Precis som att du bör kolla över vad du konsumerar så bör du även se över hur du tar hand om dig själv. Äter du hälsosamt? Tränar regelbundet? Tar hand om dig själv? Att ta hand om dig själv genom kanske en spakväll i veckan, meditera eller träna då och då så kommer ditt självförtroende och humör bli mycket bättre. Och bara där har du blivit en av de bästa versionerna av dig själv. 

6. Du växer med riskerna du tar

Det är ingen nyhet att vi bör gå utanför vår komfortzon oftare och det är just för att vi ska bli den bästa versionen av oss själva. Om vi inte gör saker som skrämmer oss så kommer vi aldrig få veta hur mycket vi klarar av, vad vi är kapabla till och hur grymma vi är! Så bjud ut snyggingen du spanat in, flytta till din drömstad, åk på resan du har velat åka på i flera år eller säg upp dig på jobbet du inte trivs på. Världen är din och vi lovar att du kommer växa under tiden!

7. Folk kommer alltid vilja vara där du är

Detta är en viktigt punkt att komma ihåg när vi jobbar med oss själva. Det kommer alltid finnas personer som är avundsjuka och drömmer att vara där vi är. Därför är det viktigt att du alltid jobbar på att vara den bästa versionen av dig själv, fortsätter skapa möjligheter och lär dig något nytt.

Behöver du inspo till vad som ska finnas med bland nyårslöftena för 2019? I videon nedan har vi listat mål som alla tjejer borde ha nästa år.

Läs också:

12 saker du måste bli av med för att 2019 ska bli ett bra år