12 saker du måste bli av med för att 2019 ska bli ett bra år

Till höger är det en bild på en spotifylista, till vänster är det tre tjejer som står utanför McDonalds.
Saker du måste göra dig av med för att 2019 ska bli ett bra år. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
För att göra 2019 till ditt livs bästa år så finns det några saker du måste dumpa. Vi har listat 12 saker du måste göra dig av med.

1. Kläder du inte använt på hela 2018

Om kläderna bara legat och skräpat i garderoben så kan det vara hög tid att släppa taget om dem. Skänk bort dem, sälj dem eller varför inte anordna en klädbytarkväll med dina kompisar?

2. Konton som inte gör dig glad på på Instagram

Följer du en massa konton som inte ger dig en positiv vibe? Våga avfölj.

3. Gammalt smink

Vi har alla ett gammalt läppstift eller en sliten pensel i sminkväskan som vi borde kastat för länge sen. Kolla bäst före-datumet på ditt smink och släng det som är gammalt.

4. Halvtomma flaskor i badrummet

Flaskor med tvål, sminkrengöring eller en uråldrig hårinpackning blir ofta stående i badrummet. Använd upp det sista och släng de tomma flaskorna.

5. Den där låten på Spotify listan som du alltid hoppar över

Vi har alla den där låten på vår lista som vi alltid hoppar över. Ta en minut av ditt liv och ta bort den en gång för alla!

6. Taskiga tankar om dig själv

Dumpa dina hjärnspöken och ta dig an 2019 utan dem. Tro oss, ditt år kommer bli så himla mycket bättre!

7. Dåliga relationer

Oavsett om det är band till en kompis, en partner eller kanske en familjemedlem som bara gett dig negativ energi över åren. Klipp det och gå vidare utan de som tynger ner dig.

8. Energitjuvar

Energitjuvar behöver inte vara människor. Tänk noga efter över vad det är som snor energi från dig i vardagen, och gör dig av med det eller hitta ett sätt som gör att du slipper lägga energi på det.

9. Din höga tro på alla andra

Det är väldigt lätt att tro att alla andra är så duktiga och klarar av att göra så mycket mer än vad du gör. Kanske lyckas de alltid ha det så fint hemma, ta sig till gymmet 5 dagar i veckan, göra nyttiga maträtter varje dag och sen har de alltid de roligaste helgerna och kvällarna. Nej. Så är det inte. Sänk din höga tro på alla i din omgivning och inse att ingen är perfekt – och du behöver inte heller vara det.

10. Skräp i handväskan

Det är dags att rensa bort alla gamla kvitton, smink och allt grus vi har i väskan. Var kommer ens allt grus ifrån? Rensa bort!

11. Trasiga saker

Trasiga laddare, en mixer som vägrar starta eller ett par klackar utan klack. Inget går ändå att använda. Återvinn det istället.

12. Ditt beroende av serier

Många av oss spenderar flera timmar i veckan åt att se serier. För många är det avkoppling men för vissa äter det upp ens tid. Märker du av att du inte hinner med allt du ska göra, eller inte kommer i säng i tid för att du vill se "ett avsnitt till"? Då borde du slopa de serier du följer.

Om du gör dig av med dessa saker får du mer plats i ditt liv för nya saker som kan ge dig ny energi att nå dina nya mål. Vill du ha tips på mål du borde sätta upp inför 2019? Se våra tips i videon nedanför.

Mer:

11 mål alla tjejer borde ha under 2019

7 regler du bör leva efter om du vill bli framgångsrik