Topp 3: bästa gratis träningsapparna 2020

ett bildmontage med en ihoprullad yogamatta och en bild på en tjej som gör en yoga övning.
En lista över de bästa träningsapparna med övningar och träningspass som är gratis. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du ute efter en gratis träningsapp som kommer ge dig de resultat du söker när du tränar? Vi har listat våra favoriter.

1. 7 minutes

Att starta dagen med ett pass på 7 minuter är perfekt för den som vill öka sin vardagsmotion. Vill du få ett längre pass kan du avancera med att lyfta saker eller köra passet 3 gånger i rad. Då får du ett längre pass och fler repetitioner. 

Appen visar övningarna med en animerad video. Dessutom berättar en instruktör vad du ska göra under passets gång.

Du kan träna med enbart appen, men det är bäst att kombinera den med annan motion och konditionsträning tycker modettes redaktion. Du får grundpasset i appen helt gratis.

2. Nike Training

Med Nikes träningsapp kan du antingen köra enskilda pass eller sätta upp ett eget "bootcamp" då appen ger dig ett träningsschema med olika pass, övningar och dessutom vilka dagar du ska träna på.

I appen som är helt gratis kan du ställa in om du tränar hemma utan eller med redskap eller om du kör på ett gym. Perfekt om du tränar på gym och vill lära dig nya övningar eller om du vill komma igång med träningen hemma.

En berättarröst guidar dig genom passet och till varje övning visas även en video på en person som genomför varje övning.

Ingen av apparna kräver redskap – men om du vill kan du avancera med tyngder. Bild: Unsplash.

3. Försvarsmaktens träningsklubb

Försvarsmakten har en egen träningsapp som är gratis. Där kan du lära dig nya övningar, spara dina personliga rekord, utmana dig själv, dina vänner och anta deras utmaningar.

I appen kan du köra träningspass och anta deras program som sträcker sig över flera dagar med olika utmaningar och pass som du ska göra. Då kan du testa allt från "komma igång"-programmet till "Inför militär grundutbildning"-programmet om du vill se om du skulle klara av att träna som i militären.

Du kan testa på över 400 övningar och du får även se om dina vänner gör utmaningarna och tränar eller om de fuskar. Perfekt om ni vill komma igång med träningen tillsammans.

Vill du komma igång med träningen nästa år? Se sju olika utmaningar du kan anta när du ska komma i form i videon nedanför.

Mer:

7 roliga träningsutmaningar för att komma i form 2019

6 otippade sätt som socker kan påverka din kropp på