Prinsessan Madeleine skriver egen bok – då släpps den

Prinsessan Madeleine, kungligheter, bok,
Prinsessan Madeleine släpper sin allra första bok i juni. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Prinsessan Madeleine debuterar med barnboken "Stella och hemligheten" som fokuserar på alla barns lika rättigheter. "Vi hoppas att boken kan bidra till samtal", skriver Madeleine i ett Facebook-inlägg.

Prinsessan Madeleine släpper en bok – och det är inte vilken som helst. Boken kallad Stella och hemligheten lanseras till sommaren, mer exakt i juni 2019.

I ett Facebook-inlägg skriver Madeleine att hon länge har väntat på att få göra boken till verklighet. Med sig har hon Karini Gustafson-Teixeria och Marie Oskarsson som är medförfattare.

– Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna om svåra frågor om gränser, barns rättigheter och hur man hanterar dessa situationer, skriver Madeleine i Facebook-inlägget. 

Prinsessan Madeleine debuterar med boken Stella och hemligheten

Med boken Stella och hemligheten är prinsessan Madeleine bokdebutant och riktar in sig på barn i lågstadieåldern. Budskapet är att alla barn ska säga till när något inte känns bra och att man ska våga stå upp för sig själv. Boken handlar om ett ämne som ligger prinsessan varmt om hjärtat, nämligen alla barns rättigheter. 

Självförtroende, självkänsla och pålitlighet är också ord som genomsyrar berättelsen. Boken ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation, en stiftelse som jobbar för att förhindra sexuella övergrepp och våld mot barn.

I kommentarsfältet på Facebook-inlägget skickar flera gratulationer till prinsessan. Nedan ser du bokomslaget där prinsessan står utan kunglig titel: Madeleine Bernadotte.


Stella och hemligheten är titeln på prinsessans första bok. Foto: Bokomslag/ Bonnier Carlsen

Har du alltid velat träffa kungligheterna, eller kanske till och med sitta vid samma middagsbord som dem? Hur mycket är människor villiga att betala egentligen? Ta reda på den (sjuka!) summan i videon nedan.

Mer:

Här visar prinsessan Madeleine upp det nya livet i Florida