Här kan du se dokumentären "Surviving R. Kelly" i Sverige

Här kan du se dokumentären Survivning R. Kelly i Sverige.
Dokumentären "Surviving R. Kelly" kommer till Sverige i februari. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Dokumentären "Surviving R. Kelly" kommer till Sverige. Om några veckor kan du se den i tv-rutan.

Dokumnetären "Surviving R. Kelly" väckte stor uppmärksamhet i början av Januari. Berättelsen och R&B-stjärnans förflutna och hans historik av sexuella övergrepp skakade världen ordentligt. Efter dokumentären tog flera kändisar avstånd och artisten Lady Gaga plockade till och med bort en av hennes största hits som hon producerat tillsammans med honom.

R. Kelly, eller Robert Kelly som han egentligen heter, är 52 år gammal och har varit aktiv i musikbranschen under årtionden.

Dokumentären om anklagelserna mot R. Kelly kommer till Sverige

I Februari kommer dokumentären "Surviving R. Kelly" till Sverige.

Flera gånger har R. Kelly anklagats för sexualbrott, barnpornografibrott och för att ha lett en "sex-sekt". I dokumentären "Surviving R. Kelly" får vi höra flera kvinnor som vittnar om sina upplevelser och hans ex-fru, Andrea Kelly, vittnar om deras misshandel under deras 13-år långa äktenskap.

I dokumentären medverkar även sångaren John Legend som berättat på Twitter att det var ett självklart val att ställa upp i dokumentären.

"Till alla som säger hur modig jag är som ställt upp i dokumentären, jag kände ingen risk alls. Jag tror på dessa tjejer och jag skiter fullständigt i att skydda en serievåldtäktsman som förgripit sig på barn", skrev Legend på Twitter.

Dokumentären släpptes i januari 2019 och har sänds i tre delar på tv-kanalen Lifetime i USA och flera har undrat när "Surviving R. Kelly" kommer till Sverige.

Då kommer du kunna se "Surviving R. Kelly"

Nu har SVT avslöjat att de kommer sända dokumentären väldigt snart. Dokumentären kommer sändas i sex delar på SVT1. Den kommer börja sändas från och med måndag den 18 februari klockan 22.30.

Se allt du måste veta om dokumentären som alla snackar om i videon nedanför.


Mer: 

Allt om dokumentären "Surviving R. Kelly"

Därför tar Lady Gaga bort hitlåten "Do what you want (with my body)"