Allt om Jon Henrik Fjällgren från Melodifestivalen 2019

Jon Henrik Fjällgren, Melodifestivalen 2019.
Jon Henrik Fjällgren tävlar i Melodifestivalen 2019. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Jon Henrik Fjällgren fångade svenskarnas hjärta efter sitt genombrott i Talang 2014. Nu är han aktuell i Melodifestivalen 2019. Men hur bra koll har du egentligen på jojkaren?

Hur gammal är Jon Henrik?

Jon Henrik är född 1987 och är idag 31 år gammal. Han firar sin födelsedag den 26 april. Hans hela namn är Jon Henrik Mario Fjällgren.

Hur lång är Jon Henrik Fjällgren ?

I en intervju med tidningen Allas berättar Jon Henrik att han är ungefär 1,66 -1,67 centimeter lång.

Var kommer Jon Henrik ifrån och var bor han idag?

Jon Henrik föddes i Colombia och bodde först i en indianby. Därefter förflyttades han till ett barnhem för att sedan bli adopterad av en samisk familj. Idag bor han i Härjedalen, Sverige.

Jon Henrik på scen i Melodifestivalen 2017. Foto: Stella Pictures

Vem är Jon Henriks flickvän Maret Nystad?

Jon Henrik är tillsammans med sin flickvän Maret Nystad som bor i Mittådalen, en sameby i Härjedalen. På Instagram skriver han att de har haft mycket hinder på vägen och att många har haft sina åsikter om dem. Jon Henrik menar dock att det bara har gjort att kärleken och banden har blivit starkare.

När var Jon Henrik med i Talang?

År 2014 var han med i Talang och vann hela tävlingen. Han jojkade då för sin tidigare bortgångna vän och stal hela svenska folkets hjärtan.

Vad jobbar han med?

Förutom att Jon Henrik sysslar med musik, jobbar han som renskötare i Mittådalens sameby i Härjedalen. 

Vad heter Jon-Henrik på Instagram? 

På Instagram heter han @jonhenrikfjallgrenofficial, men vi som inte har gjort en förfrågan har inte tillgång till att se några bilder. Jon Henrik har nämligen tidigare berättat att han har valt att ha ett privat konto för att han har fått många oseriösa följare som har skrivit konstiga kommentarer.

Vad heter låten som han framträder med i Melodifestivalen 2019?

Vi har tidigare sett Jon Henrik med låten "Jag är fri" i Melodifestivalen 2015. Han tävlade också 2017 med låten "En värld full av strider". I år är han med igen och sjunger låten "Norrsken". 


En annan som vi snart ser i Melodifestivalen är tidigare Idol-deltagaren Rebecka Karlsson. Har du koll på allt om henne? Vi har tagit reda på var hon bor, hennes Instagram, om hon är singel och mycket mer. Kika in videon nedan!

Mer:

5 saker om Idol-vinnaren Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen

6 saker om Vlad Rieser från Melodifestivalen 2019