5 saker om Idol-vinnaren Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen

Liam "Liamoo" Cacatia Thomassen är just nu aktuell i Melodifestivalen 2019. Foto: Stella Pictures - Foto: Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen tog hem vinsten i Idol 2016 och är nu aktuell i Melodifestivalen 2019. Vi har svaren på dina frågor om honom!

Hur gammal är Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen?

Liam föddes i Lidköping den 10 september år 1997 och är idag 21 år gammal. Han fick sitt genombrott som artist när han medverkade och vann Idol. Efter vinsten i Idol fick Liam ett skivkontrakt med Universal Music Sweden och åkte direkt till Los Angeles för att skriva musik med producenter. Liam har hittills släppt ett album och flera singlar. Liam är både sångare, rappare och modell. 

När var Liam med i Melodifestivalen?

Liam var med i Melodifestivalen 2018 med låten "Last Breath" och då hamnade han på en sjätteplats i finalen. Just nu är han aktuell i Melodifestivalen 2019 med låten "Hold You" som han framför tillsammans med artisten Hanna Ferm. 

Är Liam och Hanna Ferm ett par?

Nej, de är inget par då Hanna berättar för Modette att hon är singel. Liam har varit singel i cirka fyra-fem år och har haft en flickvän tidigare. Han berättar i en intervju för Aftonbladet att han haft det svårt med kärleken sedan han blev offentlig efter Idol. Vi har i nuläget inga källor om Liam har någon partner just nu. 

Varför blev Liams artistnamn "Liamoo"?

Liam berättar i en intervju med Hänt att smeknamnet kommer från fotbollsplanen under skolåren. Den stora idolen var fotbollsstjärnan Ronaldinho. De som spelade tillsammans skulle på planen använda sina namn med "Dinho" i slutet, så först var det "Liamidinho". 

Det fungerade inte riktigt tyckte Liam, då fick han istället hjälp av en vän som kom på att artistnamnet kunde vara "Liamoo ". Många undrar varför namnet har två stycken "o", på det svarar Liam att det bara blev så.

Vad heter Liam Cacatian Thomassen på Instagram?

Du kan följa Liam på Instagram under namnet @liamoolapreach. På Liams Instagram får vi följa hans vardag och hans Melodifestivalen-resa. På Instagram har Liam 68 000 följare just nu. 


Det spekuleras en hel del om vem eller vilka som faktiskt kommer ta hem tävlingen i år och det finns flera odds. Tror du att du vet vinnaren redan nu? Ta reda på om du tror rätt i videon nedan!


Mer:
Det här gör alla gamla Idolvinnare idag

Här hålls alla deltävlingar i Melodifestivalen 2019