6 saker om Lina Hedlund från Melodifestivalen 2019

Lina Hedlund tävlar solo i Melodifestivalen 2019 med låten "Victorious". - Foto: Instagram/ @linahedlundofficial & Stella Pictures
Dela på Pinterest
I år tar Lina Hedlund klivet upp på scenen och tävlar solo i Melodifestivalen 2019. Ta reda på allt du behöver veta om artisten!

Hur gammal är Lina Hedlund?

Lina Hedlund är född 28 mars 1978. Idag är hon 40 år gammal. Hennes fullständiga namn är Lina Maria Hedlund.

Var kommer Lina ifrån och var bor hon idag?

Lina är uppväxt i Kilafors i Bollnäs kommun, men bor idag i huvudstaden i en sekelskiftesvåning i Vasastan, Stockholm.

Vad är Lina Hedlund känd för?

Lina är sångerska och är med i Alcazar, en musikgrupp som just nu består av Lina Hedlund, Martin Stenmark och Tess Merkel. Hon är även syster till Hanna Hedlund, som också en är en svensk sångerska.

Vad heter låten som hon framträder med i Melodifestivalen 2019?

Lina har tidigare deltagit i Melodifestivalen. 2002 framförde hon låten "Big Time Party" tillsammans med systern Hanna Hedlund. Sju år senare var hon med igen. Denna gång med gruppen Alcazar och låten "Stay the Night". Gruppen tävlade även i Melodifestivalen 2010 och framförde då låten "Headlines".

I år, 2019, står hon själv på scenen och sjunger låten "Victorious". 

Vem är Linas man Nassim Al Fakir?

Programledaren, skådespelaren och musikern Nassim Al Fakir är tillsammans med Lina Hedlund. Paret har två barn som är födda 2012 och 2016 och de har också nyligen blivit förlovade. I december 2018, under Sweden International Horse Show, friade nämligen Nassim till Hanna. 

Många känner nog igen Nassim Al Fakir från barnprogrammet Bolibompa där han var programledare. Han har också deltagit i danstävlingen "Let's Dance" 2016 och är en känd svensk tv-profil.

Under Sweden International Horse Show friade Nassim Al Fakir. Foto: Stella Pictures

Vad heter Lina Hedlund på Instagram och bloggen? 

Du hittar Lina under namnet @linahedlundoffical. Där har hon över 38 000 följare som tar del av bilder från hennes vardag och artistliv. Lina bloggar även om det som händer om dagarna, här kan du läsa den.


Har du hängt med i Melodifestivalen och alla snackisar? En av de tävlande var Oscar Enestad som dedikerade sin låt till sin flickvän Cecilia Dahlbom. Hur mycket vet du egentligen om henne? Kika i videon nedan där vi listar allt du behöver ha koll på.


Mer:

Jon Henrik Fjällgren från Melodifestivalen – 8 saker du vill veta