Det här måste du göra – för att din helg ska kännas längre

Saker att göra under helgen.
Saker att göra under helgen. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Känner du också att helgen alltid swishar förbi? Då borde du ta till dig hjärnforskarens knep som gör att din helg känns längre.

Börjar helgen gå mot sitt slut och det är dags för jobb igen? Känner du kanske att du gärna hade förlängt ledigheten lite? Med ett enkelt knep kan du nästan göra det (ja, i alla fall kan du skapa känslan av att helgen känns längre).

Det är hjärnforskaren David Eagleman som är professor vid Stanford University som avslöjar knepet som gör att din helg kommer kännas mycket längre (och vem vill inte det?). 

Svaret är att man ska hitta en hobby eller göra en ny aktivitet på helgen.

Kanske tycker du att det inte låter som en livsförändring? Tänk då tillbaka till din barndom. Som barn var det mycket nytt hela tiden. En dag kändes som en evighet och var extremt lång, medan man nu som vuxen snarare känner att dagen bara springer förbi. 

Foto: Unsplash

Men vad är det då som gör att dagen känns längre? När vi gör en ny sak eller en ny aktivitet uppmärksammar vi och upplever allt extra mycket och märker detaljer allt tydligare. Bustle skriver att när hjärnan arbetar för att skapa mer detaljerade minnen verkar stunder vara längre. 

Det är alltså inte så konstigt att dagarna går i ett när vi går till jobbet, träffar samma kollegor, lagar middag hemma och så vidare. Att prova på något HELT nytt på helgen kan därför vara en idé. Ja, det är i alla fall värt att testa! 


Att vakna upp på måndagsmorgonen efter alldeles för lite sömn är inte så kul. Vi har några trick som räddar din dag och garanterat gör att du ser piggare ut. Se alla hacks i videon nedan.

Mer:

Så ser du pigg ut – trots att du har sovit för lite

Så gör du för att din brun utan sol ska hålla längre