Topp 10: Mest populära poddarna av kvinnor – i Sverige och världen

Här är topplistan över de mest populära poddarna 2019. - Foto: Instagram/ majanilssonlindelöf & miaskaringerlazar & biancaingrosso
Dela på Pinterest
Vill du veta vad svenska folket helst lyssnar på när det kommer till podcasts som är skapade av kvinnor? Utifrån Spotifys senaste undersökning listar vi de mest populära poddarna Sverige och världen.

Det var under den internationella kvinnodagen som musiktjänsten Spotify släppte en undersökning där de tittade närmre på vilka poddar som just nu är mest populära i Sverige och världen. Ett kriterium var att podcasten skulle vara skapad av kvinnor där kvinnor talar och givetvis ha flest spelningar. 

På topplistan i Sverige hittar vi komikerna Mia Skäringer Lazar och Anna Mannheimers podcast som släpper ett nytt avsnitt varje måndag. Podden Spöktimmen är också populär bland svenskarna. Två av landets mest inflytelserika influencers podcast, Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf: Har du sagt A får du säga B, kommer på en tredje plats. Utanför Sveriges gränser är det bland annat kriminalitet och mord som verkar väcka lyssnarnas intresse.

Behöver du tips på bra poddar eller bara vill börja lyssna på något nytt? Ta hjälp av svenska folket och det som är populärt utomlands precis just nu. Statistiken är från den första januari till den första mars 2019. Nedan hittar du tio-topplistan enligt Spotifys senaste undersökning!


Populära podcasts i Sverige av kvinnor

Skäringer & Mannheimer 

Spöktimmen 

Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B

Gynning & Berg – Hittar sig själva

Mordpodden

Wahlgren & Wistam

Alla Våra Ligg

Kenza & Dani – När Livet Händer

Livet på läktaren

Fredagspodden


Populära podcasts i världen av kvinnor

My Favorite Murder (med Karen Kilgariff och Georgia Hardstark), USA

Crime Junkie, USA

And That’s Why We Drink, USA

Call Her Daddy (USA) Guys We F****d, USA

Herrengedeck – Der Podcast, Tyskland

Martha Debayle, Mexiko

Besser als Sex, Tyskland 

Oprah’s SuperSoul Conversations, USA

Pretty Basic with Alisha Marie and Remi Cruz, USA


Går du i tankarna om att starta en egen podcast? I videon nedan vägleder vi dig genom de steg du behöver veta för att lyckas. 

Mer:

5 avgörande tecken – så vet du att du hittat din "work wife"

7 tecken på att din kollega är en psykopat

Källa: Femina