GB Glace släpper "Fikaglass" med bakverken som svenskarna älskar

GB Glace:s nya smaker inspireras av svenskarnas fikavanor. - Foto: GB Glace & Unsplash
Dela på Pinterest
GB Glace:s glassnyheter får oss att vilja dyka ner i frysdisken direkt. Nu kommer smaker av våra absoluta favoritbakverk – hallongrotta, kladdkaka, äppelpaj och morotskaka!

Vem vill inte ha en "swedish fika"? Vi på Modette tackar inte nej! Nu har nya glassorter flyttat in i frysdisken och vi kan inte vänta på att få prova dem! 

Hallongrotta, kladdkaka, äppelpaj och morotskaka är de nya smakerna i GB Glace:s nya glassortiment. Julia Lundström Stenudd, som är produktchef på GB Glace, berättar att det har varit ett utmanade jobb att få till smaken av de nybakade bakverken ner i en glasspint och förklarar varför de tog fram just dessa smaker.

– Begreppet fika är något unikt för Sverige. Det innefattar väldigt mycket. Goda kakor såklart, men också paus och gemenskap vilket även hör glassen till. Därför har vi arbetat med några av de mest populära recepten på svenska fikaklassiker och gjort glass av dem, säger hon.

GB Glace lanserar "Fikaglass" 2019

Ja, fikaklassikerna har alltså blivit till glassform. I smaken med morotskaka möts vi av gräddglass, kakbitar men också morotkakssås. Fikaglass Kladdkaka är givetvis fylld med chokladsmak som innefattar chokladgräddglass, kladdkakebitar och en chokladsås. 

För dig som inte är ett choklad-fan är kanske Fikaglass Hallongrotta din nya favorit. I den rymmer vaniljgräddglas med mördegskakbitar och hallonsås. Till sist har vi glassen som smaker äppelpaj. Här blandas äppelsås, smulpajsbitar och äppelbitar varvat med kanel ihop till en härlig kompott.

Foto: GB Glace

Har du koll på vår- och sommarnyheter när det kommer till nya glassmaker? I videon nedan visar vi allt du behöver veta och avslöjar också exakt när glassarna hamnar i butik. Du har väl inte missat att det bland dem finns en sockerfri isglass som smaker Trocadero? Så gott!

Mer:

Sommarens nya glassar 2019: SIA släpper Unicorn-glass

GB:s nya glassar 2019 – då kan du köpa dem i butik