8 barer i Stockholm som firar St. Patricks Day 2019

St Patrick's day, platser att fira på i Stockholm
Hur firar du den irländska nationaldagen? - Foto: Pexels & Unpslash
Dela på Pinterest
Du har väl inte missat att det i helgen är St. Patrick's day? Vi har listat åtta pubar i Stockholm där du kan fira dagarna med irländsk musik, dans och såklart – öl!

St. Patrick's day är Irlands nationaldag och firas i år på söndagen den 17 mars 2019. Det stockholmarna kanske främst förknippar dagen med är fest och ofta brukar man bära gröna kläder och dricka mängder med öl. 

Vill du fira hela helgen eller nöjer dig med söndagen på självaste St. Patrick's day? Här har vi listat några ställen runt om i huvudstaden där du kan fira den irländska nationaldagen på.

Irländsk parad, Kungsträdgården 

I Kungsträdgården firas St. Patrick's day redan den 16 mars från klockan 11. Klockan ett avgår en parad från samma ställe. Under dagen finns det många olika aktiviteter och såklart även olika drycker och maträtter att testa på. 

Galway Irish pub, Norrmalm

Puben Galway's belägen på Kungsgatan 24 i Stockholm går all in på firandet och firar hela helgen. Den 16 mars har de ett "St. Patrick Day Party", öppet från klockan 15.00. På plats är ett irländskt liveband. 

The Auld Dub, Norrmalm 

På Holländargatan 1 i Stockholm firas den irländska nationaldagen med livemusik, roliga dekorationer, glada hattar och Guinness! Firandet håller på hela helgen, fredag till söndag. 

O’Connells, Gamla stan

En av Stockholms irländska pubar öppnar upp för en storslagen fest under St. Patricks-helgen på Stora Nygatan 21. Traditionell irländsk live-musik spelas. Bandet startar 21.00 på fredag- och lördagskvällen och klockan 15.00 på söndag. På lördagen visas också rugby-matcher i baren.

Nya Carnegiebryggeriet, Hammarby Sjöstad

Här firas det ordentligt lördagen den 16 mars på Ljusslingan 15-17 i Stockholm. På plats finns irländsk musik med Clontarf Banshees och en irländsk inspirerad meny. På Facebook skriver de: "Glöm inte gröna kläder, Riverdance skor, Stouttörsten och det irländska humöret!"

The Liffeys, Gamla stan

På Stora Nygatan 40-42 firas nationaldagen den 17 mars, bland annat med livemusik där en DJ gästar. På plats finns även irländsk pubmat.

The Bishops arms, Södermalm 

På Bellmansgatan 12 i Stockholm är det party hela helgen. Öl i stora lass med härlig irländsk sång!

Wirströms, Gamla stan

På Stora Nygatan 13 firas dagen på både lördagen och söndagen med irländsk musik, dans och dryck. 

Vi gissar att det blir en hel dryck i helgen och en del menar att man inte "ska" kissa direkt efter man har druckit alkohol då man kommer ha mycket lättare för att bli kissnödig under kvällen. Stämmer det verkligen? Ta en titt i videon för att ta reda på hur det ligger till.

Mer:

En bubblande nyhet! Nu finns en rosa gin på Systembolaget

Delicato släpper eget bubbel - här kan du köpa "Delibubblicato"

Studie: Du blir bättre på att prata andra språk när du druckit alkohol