Liknar du din mamma? Här är åldern då du tar efter dina föräldrar

- Foto: Foto: Jon Flobrant/Unsplash
Dela på Pinterest
Blir du mer och mer lik dina föräldrar i takt med att åren går? Inte så konstigt! Nu visar en studie vid vilken ålder då du verkligen börjar ta efter din mamma.​

De flesta har nog sett någon likhet med sin mamma eller pappa och ser vi till den senaste studien blir likheterna ännu mer tydliga desto äldre vi blir. I en undersökning som genomfördes av en amerikansk plastikkirurg fick 2000 personer svara på en fråga. I vilken ålder börjar man egentligen ta efter sina föräldrar? Enligt studien är svaret 33 år. 

Anledningen är att vi vid den åldern oftast börjar skaffa familj. När vi själva har fått barn börjar vi nämligen efterlikna våra föräldrar allt mer. 

Det var mer än hälften av de kvinnor som deltog i studien som tyckte att de började likna sina mammor allt mer i 30-35 årsåldern. 26 procent tyckte att detta skedde när man var 35-40 år. 10 procent svarade istället mellan 40-50 år. 

Det finns även andra likheter

Om man tittar på andra tecken utöver de utseendemässiga, kan vi enligt studien också se andra likheter. Vi börjar till exempelvis göra samma uttryck, se samma tv-serier och ja, helt enkelt efterlikna päronen fullt ut!

Dr Julian De Silva, som står bakom undersökningen, menar att man bara ska glädjas åt att likna sina föräldrar. 

– Vi blir alla som våra föräldrar någon gång under livet och det är något att fira. De är de mest värdefulla människorna i världen, menar han.

Källa: Marie Claire

Mer: 

5 saker att säga till kvinnorna i ditt liv lite oftare

Det här önskar sig mammor i mors dag-present – berättat av mammor