Peg Parnevik hyllas för kroppspositiva magbilden: "Sorry not sorry"

Peg Parnevik, instagram, magbild, kroppsaktivism
Peg Parneviks senaste Instagrambild väckte stor uppmärksamhet. - Foto: Instagram/ pegparnevik
Dela på Pinterest
Peg Parnevik är en förebild för många – speciellt när det kommer till kroppspositivitet. Nu visar hon upp en bild på hennes mage på Instagram och hyllas av följarna.

Peg Parnevik är en av systrarna från tv-programmet Parneviks, artisten med nya poplåtar, men också kroppsaktivisten som vill normalisera alla olika kroppstyper. 

På Instagram skriver hon nu ett inlägg som hyllas av sina följare. Anledningen? Hon visar upp en helt vanligt tjejkropp.

"Överraskning, mestadels ser min kropp ut så här, mjuk, söt och "squishy". Mina lår och min rumpa har bristningar. Jag har inte ens en platt mage. Sorry not sorry!  

På Instagram visar hon upp sin mage för att visa att alla ser olika ut. Foto: Instagram/ pegparnevik

Att Peg är trött på kroppshat är det ingen tvekan om och i inlägget berättar hon att hon allt för länge har ogillat sin kropp. Peg fortsätter: 

"Jag spenderade för mycket tid att svälta mig och träna tills jag ville spy. Det räcker. Jag kommer aldrig att bli en Bella eller en Kendall. Men jag kan vara jag. Och det räcker, det är perfekt för mig. Fuck aaaaanybody som försöker säga något annat."

Kommentarsfältet är fyllt med hyllningar och peppande ord efter bilden. "Heja dig!" och "Du är grym" är några av kommentarerna.

En annan person som har hyllats är modellen Mara Martin. Du har väl inte missat när hon gick på catwalken med sin bebis som bara var fem månader gammal? Att amma offentligt har länge varit en snackis och något som fortfarande kan ses vara tabubelagt.  Se bilderna i videon nedan.

Mer:

Peg Parneviks uppmaning till alla kränkta killar

Intima kroppsdelen som killar måste vaxa – enligt Peg Parnevik