Ny kampanj gör succé - visar bilder på kroppar efter en förlossning

Foton på hur kroppen ser ut efter en förlossning.
Bild på hur kroppen ser ut efter en förlossning. - Foto: Bild: Instagram/MothercareUK
Dela på Pinterest
En ny kampanj ska utmana hur mammors kroppar visas upp i reklamer. Att bära på och föda ett barn kan förändra kroppen och nu gör de ärliga bilderna succé.

Det är få som vet om hur kvinnokroppen kan förändras av en graviditet. Att bära ett barn i nio månader förändrar kroppen och det kan innebära synliga blodådror, att huden på magen inte drar ihop sig och bristningar.

Även om det är fullt naturligt och vackert är det väldigt sällan som mammors kroppar visas upp på detta sätt i reklam. Men det är något som den brittiska babyshopen Mothercare UK vill förändra.

Angus Macadam, creative director på byrån bakom kampanjen, berättar att man sällan väljer att visa upp kvinnokroppen en kort tid efter en förlossning i en reklam. Han menar att det känns som ett kliv tillbaka.

– Kroppen efter förlossning syns aldrig i media och mammor känner ofta ett tryck att ta ett steg tillbaka, säger Angus till Campaign.

På Instagram delar de nu budskapet med slogan "Beautiful, Isn't she?". En del av kampanjen går ut på att dela bilder på olika mammors kroppar och dela deras berättelser.

Bild: Instagram/MothercareUK
Bild: Instagram/MothercareUK
Bild: Instagram/MothercareUK

De uppmanar även kunder och andra mödrar världen över att dela bilder på sig själva med hashtaggen #Bodyproudmums och idag har nästan 1000 bilder delats på Instagram. 


Att vara positiv till sin kropp och älska den är lättare sagt än gjort. Men att se verkliga bilder på andras kroppar utan redigering och uttänkta vinklar kan hjälpa en att få en riktig bild av hur en kropp kan se ut. Någon som ofta delar bilder på sin kropp för att hjälpa andra är Peg Parnevik. Hennes senaste magbild på Instagram har hyllats av fansen. Se bilden i videon nedanför.

Källa: Resumé

Mer:

Peg Parnevik hyllas för kroppspositiva magbilden: "Sorry not sorry"

Kändisarna som är gravida och väntar barn 2019