Skådespelarna som egentligen skulle varit med i Game of Thrones

Orginalcast till Game of Thrones skådespelare
Orginalcast till Game of Thrones skådespelare. Dem skulle ha spelat i Game of Thrones. - Foto: Stella Pictures och Game of Thrones via HBO
Dela på Pinterest
Castingen inför Game of Thrones hade många vändningar innan de slutgiltiga skådespelarna slogs fast. Se vilka som egentligen skulle ha spelat Cersei, Jon Snow och Denearys här!

Casting-listan till Game of Thrones kunde sett helt annorlunda ut om rollerna hade gått till några andra skådespelare som var tilltänkta rollerna. Se vilka som tackade nej, och inte kom med i Game of Thrones.

Sam Clafin kunde ha spelat Jon Snow

Sam Calfin som du säkert känner igen som "Finnick Odair" från Hunger Games var på audition för både rollen som Jon Snow och Denearys bror Viserys Targaryen, men han fick inte någon av rollerna.

Sam Clafin kunde ha spelat Jon Snow i Game of Thrones. Bilder: Hungergames och Game of Thrones via HBO.

Jennifer Ehle kunde ha spelat Catelyn Stark

Jennifer spelar bland annat Anastasias mamma i "Fifty Shades of Freed". Flera år innan det spelade hon faktiskt Catelyn Stark i seriens pilotavsnitt. Men när serien väl plockades upp blev hon utbytt mot skådespelaren Michelle Fairley som fick rollen istället.

Jennifer Ehle kunde ha spelat Catelyn Stark i Game of Thrones. Bilder: Fifty Shades of Freed och Game of Thrones via HBO.

Gillian Anderson kunde ha spelat Cersei Lannister

Gillian är känd från sin roll som Stella Gibson i "The fall". I en intervju berättade hon att hon hade tackat nej till roller i "Downtown Abbey" och "Game of Thrones". Det är inte helt bekräftat vilken roll hon skulle spelat, men enligt tidningen Time så var det självaste Cersei Lannister.

Gillian Anderson kunde ha spelat Cersei Lannister i Game of Thrones. Bilder: The Fall via Netflix och Game of Thrones via HBO.

Sam Hueghan kunde ha spelat Loras Tyrell

Outlander-hunken Sam läste manus inför flera roller i Game of Thrones, bland annat som Loras Tyrell. Men rollen gick istället till Finn Jones och tur var väl det då Sam gjorde succé som Jamie i Outlander.

Sam Hueghan kunde ha spelat Loras Tyrell i Game of Thrones. Bilder: Outlander och Game of Thrones via HBO.

Tamzin Merchant kunde ha spelat Denearys Targaryen

Tamzin är känd från filmen "Stolthet och fördom" och serien "Trudors". Hon var egentligen den officiella rollinnehavaren av Denearys Targaryen. Hon spelade till och med in ett pilot-avsnitt som Denearys, som aldrig har sänts. Efter pilotavsnittet byttes hon ut mot Emilia Clark som har rollen som Denearys idag.

Tamzin Merchant kunde ha spelat Denearys Targaryen i Game of Thrones. Bilder: Stolthet och fördom och Game of Thrones via HBO.

Lilly Allen kunde ha spelat Yara Greyjoy

Lilly Allens bror, Alfie Allen, spelar Theon Greyjoy. Därför blev sångerskan Lilly Allen erbjuden rollen som Yara, Theons syster. Men när Lilly fick höra om öppningsscenen där det blir ganska intimt mellan Theon och Yara så tackade hon nej.

Lilly Allen kunde ha spelat Yara Greyjoy i Game of Thrones. Bilder: Stella Pictures och Game of Thrones via HBO.

Izzy Meikle-Small kunde ha spelat Sansa Stark

Under slutspurten av auditionprocessen av Game of Thrones säsong ett så stod det mellan Izzy och Sophie Turner. Men i sista stund valde produktionen att ge rollen som Sansa till Sophie. I en intervju berättar Izzy om besvikelsen.

"Jag var lite ledsen, eftersom att programmet blev så stort. Men det är inte det att jag är olycklig, eftersom de visar mycket hud, gör det inte det? Jag tror inte mina föräldrar hade varit glada", sa Izzy till The Telegraph.

Izzy Meikle-Small kunde ha spelat Sansa Stark i Game of Thrones. Bilder: Stella Pictures och Game of Thrones via HBO.


Under den sista säsongen skedde en stor miss under inspelningen och en liten detalj från 2019 råkade hamna i bild under en av scenerna – nämligen en starbucks mugg. Se detaljen och HBO:s svar på hysterin efter avsnittet i videon nedanför.

Mer:

Nu svarar HBO på kritiken om Starbucks-missen i Game of Thrones

Game of Thrones säsong 8: Så långa är alla avsnitt

Hur är Jon Snow och Daenerys Targaryen släkt? Vi reder ut släktträdet