Inger Nilsson spelade Pippi Långstrump – så ser hon ut idag

Pippi Långstrump, Annika, Inger Nilsson
Inger Nilsson spelade Pippi Långstrump som liten. - Foto: SVT/ Pippi Långstrump, Öppet arkiv
Dela på Pinterest
Alla minns väl den barnkära karaktären Pippi Långstrump? Se hur Inger Nilsson, som spelade Pippi, ser ut idag!

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Ja, Pippi från Villekulla minns vi väl alla från barndomen? Och du har väl inte glömt hennes närmsta vänner Tommy och Annika? 

Astrid Lindgren står som för författare för boken om Pippi och karaktären har blivit en av hennes mest kända litterära figurer. Men har du koll på vem som spelade Pippi i tv-rutan? 

Foto: SVT

Hon heter nämligen Inger Nilsson och slog igenom som barnskådis och knep rollen av 8000 sökande. Idag är hon 60 år gammal och är född i maj 1959. Så här ser hon ut idag! 

Inger Nilsson spelade Pippi. Foto: Stella Pictures

Vad gör Inger Nilsson idag?

Inger Nilsson har fortsatt med skådespeleriet och bland annat medverkat i Kommissarien och havet och filmen Efterskalv. Men de allra flesta förknippar henne med rollen som Pippi – något som hon inte alltid har uppskattat. I SVT:s program "Svenska tv-historier" berättar nu Inger Nilsson att det finns både för- och nackdelar med kändisskapet.

– Jag har varit i den här situationen sedan jag var åtta år, så jag vet inte om något annat liv. 

Hon erkänner också att hon har haft svårt att prata om karaktären.

– Jag sa aldrig namnet Pippi på nästan tio, tjugo år.

Inger Nilsson förklarar.

– Det är inte så att jag har ogillat henne tidigare, men jag har inte fått chansen att stå utifrån och titta på allting. Men nu kan jag prata om Pippi, säger hon.

Inger Nilsson har också, senare i livet, gjort en föreställning där hon berättar om mötet med Astrid Lindgren och om filminspelningen. 

– Då märkte jag att nu har jag tagit kommandot över mitt liv och allt som handlar om Pippi. 

Foto: SVT

En annan känd filmkaraktär är Ronja Rövardotter, som också skrevs av världskända Astrid Lindgren. Barnskådisen heter Hanna Zetterberg och är nu snart 50 år gammal. Se hur hon ser ut idag och vad hon jobbar med i videon nedan.

Mer:

Så ser Jonte från "Eva & Adam" ut 19 år senare