Greta Thunberg hyllas med väggmålning – se bilden alla snackar om

Greta Thunberg får väggmålning, klimat, miljö.
Greta Thunberg uppmärksammar klimatfrågan världen över. - Foto: Instagram/ gretathunberg
Dela på Pinterest
Svenska Greta Thunbergs starka engagemang för miljön hyllas med en stor väggmålning. Här är bilden som syns överallt just nu.

Svenska Greta Thunberg fortsätter göra intryck på allt fler människor runt om i världen. Hon är bara 16 år gammal, men syns ständigt i media och har blivit hyllad av flera stora kända personer.

Nu senast uppmärksammades hon i den brittiska staden Bristol – och det var ingen liten hyllning. En stor väggmålning har nu målats upp på Greta Thunberg för att hylla hennes engagemang för ett bättre klimat.

Det är graffitikonstnären Jody Thomas som har gjort målningen på en 15 meter hög tobaksfabriksbyggnad och redan nu syns bilden överallt på sociala medier. 

"Hon är väldigt mycket i rampljuset, väldigt aktuell, väldigt modern och leder uppenbarligen klart en väldigt viktig fråga som berör oss alla på planeten", säger konstnären i en intervju med tidningen Huffington Post.  

Bilden på Greta Thunbergs väggmålning

Väggmålningen är en del av Europas största street art-festival kallad Upfest och Steve Hayles, som är grundaren, hoppas att målningen kan bidra till fler samtal om den pågående klimatförändringen.

Till BBC säger konstnären att det är den största väggen han någonsin har gjort och att det tog två veckor innan bilden var klar. 

"Jag ville göra målningen så tydlig och så stark som möjligt. Och i det här området vet alla vem den här unga tjejen är", säger han.

Foto: Instagram/ jody_artist
Foto: Instagram/ jody_artist

Ganska nyligen fick vi också veta att Greta Thunbergs historia blir till film. Dokumentären kommer handla om hennes miljökamp, men tittaren får också lära känna henne mer på djupet. Ta reda på när du kan se den i videon nedan.

Mer:

Greta Thunberg på Time Magazines omslag – se bilden här