3 appar som känner igen musik och låtar

App som spårar musik, låtar, lyssna musik, iphone, mobil
Har du använd någon app som spårar musik? - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har du hört en låt och bara måste veta titeln, nu nu NU?! Här är de bästa apparna för att enklast spåra musiken via din mobil.

Har du hört en riktigt bra låt, men ingen i ditt sällskap har någon aning om vad låten eller artisten heter? Du har troligen hört talats om att det finns appar som kan identifiera musiken på bara några sekunder – och det är riktigt smidigt!

Här listar vi de tre bästa apparna för att ta reda på musiken på ett kick!

Spåra låtar via Snapchat

Den senaste nyheten (som verkar ha funnits ett tag, men som vi helt missat) är att du kan spåra låtarna via din Snapchat-app! Hur smart? 

Du går in på kameraläget och håller ner ett finger på skärmen samtidigt som en låt spelas. Då kommer små noter dyka upp runt ditt finger. Spårningen är igång och några sekunder senare får du veta artisten och låttiteln!

Ta reda på låttiteln med Shazam

En app som kanske är den mest populära just nu! Med denna kan du lyssna på musik och få fram den rätta låten på några sekunder. Dessutom är den gratis! Det är faktiskt också denna som dyker upp i din Snapchat.

Spåra låtar med appen SoundHound

Med SoundHound kan du inte bara ta reda på artist och titel. Är du en av dem som vill veta texten på en låt? I den här appen kan du se miljontals låtar genom att skriva en viss del av texten. Denna app är också gratis!

Foto: Unsplash

Musik är ett måste när vi i sommar hänger på härliga badplatser. Behöver du tips på smultronställena i Stockholm? I videon nedan listar vi 12 platser du borde besöka.

Mer:

Har du en leverfläck på handleden? Då måste du se det här!