Bok släpps med Josefin Nilssons egna texter – om rädslan och kärleken

Josefin Nilsson får en bok med texter som hon skrev innan sin död. - Foto: Bertil Ericson/TT
Dela på Pinterest
Artisten Josefin Nilsson lever kvar, trots hennes tragiska bortgång. Nu berättar systern Marie Nilsson Lind att en bok är i planering. Där får läsaren ta del av Josefins tidigare texter om den starka rädslan och hur ont kärlek kan göra.

Dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" som tidigare i år sändes på SVT väckte stor uppmärksamhet och fick hela Sverige att vakna. Den svenska artisten har idag blivit en symbol för mäns våld mot kvinnor och snart släpps en hel bok baserad på Josefins egna ord.

Till Expressen berättar nu systern Marie Nilsson Lind att en bok planeras och förväntas komma ut fyra år efter hennes dödsdag, den 29 februari 2020. I boken har Marie Nilsson Lind färdigställt texter som Josefin tidigare skrivit.

– Det finns oerhört starka berättelser som hon har varit med om, och som hon har skrivit om. Uttryck för hur rädd man kan bli, och hur ont det gör i kärlek när det var så fruktansvärt som det var, säger Marie Nilsson Lind i en intervju med Expressen.

Boken kommer att ges ut av förlaget Kaunitz-Olsson. Martin Kaunitz, som är förläggaren, berättar att det både är sorgligt och vackert att orden ger liv till Josefin genom sin syster.

I årets sommarprat, den 4 augusti 2019, kommer vi också kunna höra Marie Nilsson Lind prata om Josefins liv och historia.

Har du hängt med i allt som har hänt? Ta en titt i videon där vi går igenom den uppmärksammade dokumentären och hör mer om domen som hennes ex-pojkvän fick.

Mer:

Allt vi vet om Josefin Nilsson: Skådespelaren, dokumentären och domen

Camilla Läckberg hyllar Alexander Karims krönika om Josefin Nilsson

Josefin Nilsson – 4 saker du borde veta om artisten