Ska du flytta? Här är packningsknepen du måste ha koll på!

Packningsknep, flytta, byta bostad, lägenhet, packa
Ska du flytta snart? Då borde du använda de här knepen! - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Ska du, eller någon som du känner, flytta snart? Då måste du ta hjälp av dessa supersmidiga packningsknep. Vi lovar, det kommer underlätta!

1. Packa en övernattningsväska 

När man har packat ner hela sitt liv i olika lådor är det inte lätt att veta var man la ner tandborsten och underkläderna. Knepet? Packa en övernattningsväska med de allra viktigaste som du måste ha de kommande dagarna. 

2. Markera flyttkartongerna

Flyttar du till en lägenhet med flera rum? För att enkelt veta var allt ska ta vägen kan du färgkoordinera lådorna med hjälp av post-its (glöm inte att tejpa med silvertejp för att de inte ska falla av!) Varje post-it-färg symboliserar då ett rum. Till exempel kan alla lådor som ska gå till sovrummet markeras med en blå lapp.

Du kan såklart också skriva med en penna på lådorna, men sparar du kartongerna och använder dem längre fram kan det bli förvirrande om du packar i annat än det som står.

3. Packa en låda som du öppnar först

När du är framme i den nya lägenheten ska du öppna den här lådan. Tänk på vad du behöver direkt när du är på plats! Här finns till exempel papper, diskmedel, handduk och städgrejer. 

4. Packa allt tungt i resväskor

Det här kommer spara dig mycket tid och energi! Istället för att packa ner tunga böcker eller liknande i kartonger (som blir riktigt jobbiga att bära på) kan du använda dig av en resväska. Lägg ner allt där och rulla! 

5. Packa kläderna med galgarna på

Vanligtvis har du troligen slängt ner alla plagg i kartongerna och samlat alla galgar i en annan låda (krångligt, vi vet). Istället kan du använda dig av en soppåse! Trä påsen över plaggen och gör ett hål för galgarna högst upp! Enkelt va?

Foto: Unsplash

6. Ta ner hyllor och tavlor

Det är lätt hänt att du ser märken på väggarna när du tar ner saker. Ett tips är att plocka ner alla tavlor och hyllor i god tid så att du hinner fixa allt innan utflytt!


Oavsett om du flyttar ihop med din partner i en nyköpt bostadsrätt eller i en hyresrätt finns det flera saker att tänka på. I videon listar vi fem saker ni måste göra när ni flyttar ihop.


Mer:

Penny Parnevik filmade familjens reaktion på gravidbeskedet