Avicii får hyllningskonsert på Friends Arena – då släpps biljetter

Tim Bergling får hyllningskonsert i december 2019, Friends Arena, Avicii
Avicii får hyllningskonsert på Friends Arena 2019. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Den bortgångna DJ-stjärnan Tim "Avicii" Bergling uppmärksammas med en hyllningskonsert i december 2019 på Friends Arena. "Nu förverkligar vi hans dröm", säger hans föräldrar i ett pressmeddelande.

Tim "Avicii" Bergling är fortfarande en stor och omtalad artist, trots hans tragiska bortgång i april 2018. Hans föräldrar har tidigare planerat två minneskonserter för att hylla sonen – och snart kommer DJ-stjärnan uppmärksammas ännu en gång. I höst anordnas nämligen en hyllningskonsert i hans minne. 

Stiftelsen "Tim Bergling Foundation" startades av Tims föräldrar och är en organisation som stödjer och arbetar förebyggande mot självmord och psykisk ohälsa. I ett pressmeddelande berättar nu Tims pappa, Klas Bergling, om initiativet bakom den kommande konserten.

– Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt, säger han.

Artister på Aviciis konsert på Friends Arena

På scenen kommer publiken få lyssna till Aviciis mest kända hits tillsammans med ett 30-mannaband. Här är bekräftade artister som medverkar under konserten.

Adam Lambert
Rita Ora
Aloe Blacc
Sandro Cavazza
Audra Mae
Dan Tyminski
Blondfire
Nick Furlong
Amanda Wilson
Alex Ebert
Vargas & Lagola
Bonn
Andreas Moe
Joe Janiak
Simon Aldred
Zak Abel

Även andra kända DJ:s kommer att uppträda under hyllningskonserten.

David Guetta
Kygo
Dimitri Vegas & Like Mike
Laidback Luke
Nicky Romero

Biljetter till Aviciis hyllningskonsert 2019

Den 5 december i Friends Arena i Stockholm kommer den bortgångna artisten Avicii stå i fokus. Konserten heter "Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness" där alla intäkter går till projekt och initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.

Biljetter finns att köpa på Ticketmaster torsdagen den 5 september klockan 10.00.


Molly Sandén fick en ordentlig tankeställare efter sitt tidigare möte med DJ-stjärnan Avicii. I en intervju har hon berättat om tiden i LA där de två umgicks mycket – något som fick henne att ändra inställning helt. Läs mer i videon.