Nyårslöften inför 2020 – från Modette-redaktionen

Modette-redaktionens nyårslöften 2020.
Modette-redaktionens nyårslöften 2020. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Nu lämnar vi ett årtionde bakom oss och spikar nyårslöftena inför nästa år! Vad har vi på redaktionen för förväntningar på 2020 och vad tänker vi lite extra på?

Lisa, chefredaktör

Vad är ditt nyårslöfte 2020?

– Att inte snooza på morgonen och att gå och lägga mig i tid. Det låter enkelt kanske men det är faktiskt tredje året i rad som jag lovar mig själv det här...

Vad har du för förväntningar på nästa år?

– Nästa år ska jag få ordning på lägenheten. Det ska bli SÅ SKÖNT att köpa matsalsstolar och sätta upp en namnskylt på dörren, nu har vi ju faktiskt bott i lägenheten sen april...

Hur känns det att lämna ett årtionde bakom dig?

– WOW. År 2010 började jag första året på gymnasiet. Jag kan knappt förstå hur mycket en gått igenom sen dess. Det har varit riktigt intensiva år som har bjudit på många lärdomar. Hade jag kunnat snacka med 15-åriga Lisa år 2010 hade jag bett henne tro på sig själv och kanske inte överanalysera och oroa sig så mycket. Kanske är det ett råd jag istället borde ta med mig in i det här årtiondet. Det ska bli sjukt spännande att kliva in i ett nytt årtionde och se vad det har att erbjuda! Jag är SÅ PEPP!

Amanda, redaktör

Vad är ditt nyårslöfte 2020?

– Jag brukar aldrig säga att jag har något löfte inför kommande år eftersom jag sällan håller det. När jag var yngre sa jag alltid att jag skulle börja träna och äta mer hälsosamt, men slutade alltid upp med godispåsen i soffan tre gånger i veckan, hehe. Men om jag ska ge något löfte för nästa år säger jag något som jag sagt förut – jag ska försöka leva mer i nuet! Inte planera så mycket utan göra saker mer spontant. Jag vill också bli en mer ”ja-sägare”, även om jag tycker att jag är rätt duktig på att göra det idag.

Vad har du för förväntningar på nästa år?

– Efter det här året vet jag att vad som helst kan hända, när som helst. Därför vill jag inte ha några stora förväntningar på nästa år, för då är det lätt att bli besviken. Det kommande året ser jag väldigt mycket fram emot att spendera vardagarna och helgerna med personer jag älskar. Dessutom ska jag i mars lämna Europa för första gången i livet, då bär det av till Costa Rica (där kan vi däremot snacka om förväntningar!)

Hur känns det att lämna ett årtionde bakom dig?

– Wow, 10 år – jag var 16 när detta årtionde ringdes in. Jag har haft fantastiska år, med medgångar (och motgångar förstås). Däremot känns det fantastiskt att lämna åren bakom mig och jag ser extremt mycket fram emot nästa 10 år inom såväl mitt privatliv som min karriär.

Matilda, redaktör

Vad är ditt nyårslöfte 2020?

– Nästa år vill jag testa nya saker, våga utmana mig själv mer och inte låta rädslan sätta stopp. Under 2020 kommer jag också tänka extra mycket på att uppskatta allt jag har, inte hela tiden sträva efter mer och alltid vara omtänksam. Som Noora i SKAM sa: "Everyone you meet is fighting with a battle you know nothing about. Be kind. Always." 

Vad har du för förväntningar på nästa år?

– Jag hoppas på ett år fyllt av hopp och kärlek och att mina nära och kära mår bra. Äntligen slipper jag distansförhållande och får pussa på min älskling varje dag. Jag hoppas också på att jag kommer utvecklas jobbmässigt, men också på ett personligt plan. 2020 är året jag landar HELT i mig själv. Klyschigt, men sant!

Hur känns det att lämna ett årtionde bakom dig?

– Herregud! Jag har inte ens tänkt på att det är ett nytt årtionde... För tio år sedan levde jag ju ett helt annat liv! Men 2020 låter ju alldeles för mäktigt för att det INTE ska bli bra!

Ebba, kommersiell redaktör

Vad är ditt nyårslöfte 2020?

– Jag brukar sällan ha nyårslöfte om jag ska vara ärlig. Senaste tiden har jag dock reflekterat över hur viktigt (och roligt!) det är med dokumentation. Därför är mitt nyårslöfte 2020 att ta mer bilder. Jag har önskat mig ett fotoalbum i julklapp, så inför det nya året kommer jag att vara fullt utrustad och ha alla förutsättningar att hålla detta löfte!

Vad har du för förväntningar på nästa år?

– Det är klurigt med förväntningar. Ju högre de är, desto mindre “nöjd" blir man på något sätt. Därför har jag inte så höga förväntningar. Jag hoppas dock på att tillbringa mer tid med de vänner som ger mig energi och glädje.

Hur känns det att lämna ett årtionde bakom dig?

– Det känns ganska sjukt. Förra decennieskiftet var jag så ung att jag inte alls reflekterade över det, så på så sätt känns det som det första skiftet man är med om. Men för att citera min tonårsidol Håkan Hellström tror jag starkt på: "När vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än". Kort och gott, nästa årtionde ska bli ännu bättre!


Har du ont om tid men behöver inspiration till ett nyårsquiz nu när årtiondet tar slut? Lugn, vi hjälper dig! Här är tolv frågor som summerar 2019.

Mer:

Quiz till nyår 2019 – 12 frågor om vad som hänt under året

Checklistan som kommer göra 2020 till ett framgångsrikt år