Marianne Mörck – allt du vill veta om julvärden 2019

Marianne Mörck är årets julvärd 2019.
Marianne Mörck är årets julvärd 2019. Här är allt du behöver veta om skådespelerskan. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Marianne Mörck är årets julvärd 2019. Men vem är hon egentligen, och var känner vi igen henne från? Här är allt du behöver veta om skådespelerskan!

Hur gammal är Marianne Mörck?

Marianne är född 1949 i september och är i skrivande stund 70 år gammal.

Var bor Marianne?

Hon bodde tidigare i Göteborg, men flyttade sedan till Malmö. Idag bor hon i Bunkeflostrand i en av tätorterna.

Vilka serier och filmer har hon skådespelat i?

Marianne Mörck kanske de flesta känner igen från dramaserien Bonusfamiljen i SVT. Där spelar hon karaktären Bigge. Hon har även medverkat i flera Wallander-filmer och programmet Stjärnorna på slottet.

Marianne Mörck – familj, barn och äktenskap

Marianne har två barn från sitt tidigare förhållande, en dotter och en son. Men under äktenskapet blev hon förälskad i en annan man. Marianne skilde sig och blev istället tillsammans med en sångare och skådespelare. Men livet med honom blev betydligt mer komplicerat. 

I programmet Min sanning – Marianne Mörck berättar skådespelaren om den tuffa och destruktiva tiden som medberoende alkoholist.

– Jag kände mig väldigt svag, ensam och utanför, berättar hon i SVT.

Mot slutet blev hennes man avskedad på teatern och blev mer och mer frånvarande. Senare gick han bort. Marianne är än idag övertygad om att bortgången berodde på hans stora alkoholproblem.


Är du orolig över om du dricker för mycket alkohol? En studie har sammanfattat fem olika alkoholbeteenden. Är du i riskzonen? Se det i videon nedan.

Mer:

Det här är straffet om du köper ut alkohol till en minderårig

Jul