Gender Reveal Party! 6 tips på hur du avslöjar bebisens kön

Gender Reveal – tips på hur du kan avslöja bebisens kön. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Blir det en flicka eller pojke? Nu väljer många att avslöja barnets kön genom att ha ett så kallat "Gender Reveal Party". Här är allt om den senaste trenden.

Troligen har du sett olika klipp i ditt sociala medie-flöde där de blivande föräldrarna slår en piñata, poppar en ballong eller på något annat sätt får veta om de väntar en pojke eller flicka. Trenden startade i USA och har nu fullkomligt exploderat i Sverige. Vi snackar såklart om ett Gender Reveal Party!

Hur det går till är helt upp till dig. Vissa vill bjuda in familj, släkt och vänner medan andra bara föredrar att ha de allra närmsta på plats. Men nu till det roliga, hur avslöjar man nyheten? Här listar vi flera roliga idéer.

Foto: Unsplash

Gender Reveal Party – 6 kreativa idéer

1. Köp en ballong, till exempel med texten "Boy or Girl?", som en vän fyller med blå eller rosa konfetti. Poppa ballongen på festen, och få reda på om det gömmer sig en kille eller tjej i magen! 

2. Avslöja bebisens kön genom att låta mamman och pappan slå sönder en piñata som är fylld med blå eller rosa konfetti (eller varför inte blått eller rosa godis?)

3. Köp en konfettikanon som är fylld med rosa eller blå konfetti och avslöja könet!

4. Baka eller köp en tårta där fyllningen, eller en del av fyllningen, är blå eller rosa. När tårtan skärs avslöjas alltså bebisens kön!

5. Be någon i din närhet fylla en låda med ballonger i rosa eller blått (beroende på könet). När de blivande föräldrarna öppnar boxen flyger ballongerna ut!

6. Ge varje gäst ett litet kuvert eller paket med konfetti i blått eller rosa. Låt gästerna stå i en ring medan de blivande föräldrarna står i mitten. Vid ett och samma tillfälle ska alla kasta ut konfettin – SUPRISE!


Går du i namntankar och är ute efter ett kort namn till ditt barn? Här tipsar vi om både pojk- och flicknamn som känns helt rätt i tiden.

Läs också:

Färdigt quiz till babyshowern – här är leken ni måste göra!

14 babyshower-lekar och aktiviteter – här är de bästa tipsen