Nu blir Håkan Hellströms låtar musikal – då är det premiär

Håkan Hellströms låtar blir till musikal på Göteborgsoperan hösten 2021
Håkan Hellströms låtar blir till musikal på Göteborgsoperan hösten 2021. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Håkan Hellströms låtar blir nu till musikal, och ingen är gladare än vi! Här är allt vi vet hittills.

Alla Håkan Hellström-fans där ute, se hit! Kärleken skonar igen – så heter den nya musikalen som kommer skapas i sann Håkan Hellström-anda. Föreställningen tar plats i Göteborg, närmare bestämt på Göteborgsoperan. Staden firar nämligen 400 år och sätter nu upp en musikal som bygger på Håkan Hellströms karaktärer och låtar.

– Har ofta sett scener framför mig när låtarna kommit till. Som små filmscener. I de där filmerna spelas rollerna av olika figurer jag fantiserat ihop, kompisar, människor jag mött eller hört om, mig själv också såklart. Gemensamt för allihop är att de sjunger i de där små filmerna. Så musikal känns närmre än vad man kanske kan tänka sig. Det är verkligen exalterande och en stor ära att få vara med om det här, säger Håkan Hellström i ett pressmeddelande.

Då har Håkan Hellström-musikalen premiär

I musikalen får vi följa flera personer under ett dygn i Göteborg där författaren Mirja Unge har byggt dialogen utifrån artistens texter. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Musikalen väntas ha premiär hösten 2021 på Göteborgsoperans stora scen.


Planerat du in festivalhäng för sommaren 2020? I videon listar vi de bästa festivalerna runt om i landet. Vilken vill du gå på?

Mer:

Svenska och utländska artister som har konsert i Sverige 2020

Då släpps extrabiljetter till Håkan Hellströms konserter 2020