8 fina meddelanden du kan skicka till nära och kära

- Foto: Foto: Primorac91/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
I dessa coronatider kan vi alla behöva sprida lite positivitet men det kan vara svårt att veta hur. Varför inte skicka iväg några värmande ord till dina nära och kära. Här har vi listat åtta fina meddelanden!

I jobbiga stunder kan det vara svårt att tänka positivt och extra svårt att veta hur man ska agera eller känna. Speciellt i stunder som dessa när coronaviruset sprider sig snabbt och intensivt runt om i världen. 

Det du kan göra för att sprida lite kärlek är att skicka fina meddelanden till dina nära kära. Kanske har du en farmor som sitter ensam hemma i karantän eller en bästa kompis som är inlåst själv? 

Tio meddelande du kan skicka till dina nära och kära för att visa att du tänker på dem!

1. "Jag saknar dig och ditt ..."

I dessa "social-distance" tider kan det vara fint att låta din bästa kompis veta att du saknar hen. Du kan också lägga till vad det är med din bästa kompis som du saknar, då blir ditt meddelande extra personligt. 

2. "Behöver du hjälp med något?"

Kanske har du en farmor eller morfar som sitter hemma i karantän just nu. Visa din omtanke genom att skicka iväg ett meddelande och fråga om det är något de behöver hjälp till. 

3. "Här kommer en god-morgon-puss!"

Sitter du och din pojkvän inlåsta i varsin lägenhet och kanske inte har möjligheten att träffa varandra just nu? Skicka iväg en liten "puss" hälsning varje morgon och kväll!

Foto: Primorac91/Shutterstock.com

4. "Jag tänker på dig" 

Känner du någon som är sjuk och kanske antingen sitter i karantän hemma eller ligger på sjukhus? Då kan du alltid skicka iväg ett sms och skriva att du tänker på just den personen! 

5. "Ha en fantastisk dag idag!"

Det är många som kan behöva lite extra pepp i dagar som dessa. Genom att skicka iväg ett positivt uppmuntrande till dessa personer kan du sprida lite extra positivitet! 

6. "Jag är aldrig mer än ett telefonsamtal eller sms bort"

Till de som sitter ensamma, upplever oro eller bara behöver lite extra kärlek, är detta det perfekta meddelandet att skicka. Visa att du finns där för dem ifall de vill eller behöver prata!

7. "Kämpa på, du gör ett jättebra jobb!"

Lite extra stöttning behöver all vårdpersonal just nu. Om du känner en läkare eller sjuksköterska som arbetar med vård av coronasmittade personer, kan du visa din uppskattning genom att skicka iväg ett fint sms.

8. "Vill du prata?"

Vad är väl bättre än att få ett sms av en kompis eller någon annan som står en nära där de frågar om man vill prata. Passa på att prata om dina känslor, din oro om du upplever sådan eller berätta om något kul för att sprida lite positiva känslor. 


Det är många som är oroliga för coronaviruset och desto fler som kan behöva en hjälpande hand. Här är fyra saker du kan göra för att hjälpa till och sprida lite positivitet! Se mer i videon nedan. 


Mer:

4 tips på hur du blir mindre orolig för coronaviruset

Coronaviruset – här är alla frågor och svar du undrar över