6 saker att göra hemma i påsk – istället för att resa

Göra hemma i påsk
7 saker att göra hemma i påsk istället för att resa. - Foto: Foto: Dean Drobot & Yuganov Konstantin/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Vi är många som i år kommer att fira påsk hemma istället för att resa bort på grund av coronaviruset. Därför har vi listat sex saker du kan göra hemma under påskhelgen!

Snart är påsken här och många brukar resa bort till sitt landställe eller andra orter med familj och vänner. Men i dessa coronatider rekommenderas det att man ska stanna hemma om inte resan är absolut nödvändig. Däremot det kan vara svårt att komma på vad man kan hitta på hemma under påskhelgen. 

Här är sex saker du kan göra hemma i påsk istället för att resa iväg!

1.Titta på film och tv-serier

En klassiker att göra hemma när man inte riktigt vet vad man ska hitta på är att titta på film och tv-serier. Kanske har du en favoritserie som du inte har sett på länge eller så har det kommit ut en ny spännande film på Netflix som du kan se. Poppa lite popcorn, ta fram påskgodiset och mys ner dig i soffan!

2. Digital påskbrunch

För att inte riskera att bli smittad av coronaviruset eller att smitta någon annan i riskgrupperna, kan du och din familj eller vänner äta en god påsk-brunch genom videosamtal, FaceTime eller andra digitala sätt. Duka upp lite påskmat, klä upp dig i din finaste outfit och ring ett videosamtal till dina nära och kära så att ni åtminstone kan fira tillsammans, utan att ses fysiskt!

3. Utmana din bästis i ägg-målar-tävling

Om du är rastlös, sitter hemma och inte har något att göra kan du alltid pyssla med lite klassiska påskpyssel! Att måla ägg behöver inte bara vara för barnen. Koka upp några ägg, ta fram lite målarfärger och måla av dina vänners ansikten. När du är klar kan du antingen skicka bilder eller varför inte ha videosamtal när du och din bästis målar av varandra samtidigt?

4. Påskpynta hemma!

För att få lite påskfeeling hemma kan du köpa färgglada tulpaner, gula fjädrar och annat typiskt påskpynt, att dekorera med. Om du ändå inte ska resa bort utan spendera helgen på hemmaplan, kan det vara kul att dekorera det i sann påskanda för att få lite mysig känsla! 

5. Tävla i vem som gör snyggast påskgodis

Sugen på något gott att snacksa på i påsk? Passa på att baka eget påskgodis med din partner! Kanske kan ni göra varsitt godis och tävla om vems som blir godast och snyggast? Då har ni både något kul att göra och något smaskigt att äta. 

6. Promenad i solen

Även om vi alla är rekommenderade att isolera oss så mycket som möjligt, kan det vara skönt att få komma ut för att andas in lite frisk luft med jämna mellanrum. Så länge vi inte stöter på en stor folksamling eller liknande finns det ingen anledning för att inte gå ut på en härlig promenad i vårsolen för att samla på oss lite D-vitamin och energi.

I samband med påsken infaller en hel del röda dagar. Här listar vi alla dagar som man är ledig på i påsk. Se mer i videon nedan! 

Mer:

Dissa familjen – det här borde du göra under påskhelgen med tjejerna

5 saker du kan göra hemma om du är rastlös