7 tips på hur ni får förhållandet att funka – under coronakrisen

Coronakris förhållande funka
Tips på hur du får ditt förhållande att funka under coronakrisen. - Foto: Foto: LightField Studios & Nelli Syrotynska/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Spenderar du mycket tid med din partner just nu under coronapandemin? Kanske känner du att det börjar knaka i fogarna lite? Lugn, här är några tips på hur ni får förhållandet att fortsätta funka.

Coronaviruset tvingar många par att både isolera sig, jobba hemifrån och att spendera mycket tid med varandra. Det kan för många vara väldigt härligt men det kan också bli väldigt intensivt. Därför har vi listat några tips på hur ni får ert förhållande att flyta på under coronakrisen. 

1. Välj era strider

Blir du irriterad på att din partner aldrig bäddar sängen eller går du och stör dig på dem där strumporna som hela tiden hamnar på golvet och aldrig plockas upp? Vi har alla känt irritationen över dessa småsaker i vardagen och de kan bli ännu mer påtagliga ju mer tid vi spendera hemma. Men kom ihåg, det finns viktigare saker att lägga energi på.

2. Se till att få egentid

Något som kan vara viktigt för många är att få sin egentid. Om du jobbar hemifrån, likaså din partner, kanske du upplever att ni spenderar varje vaken timme tillsammans. Om du känner ett behov av att vara själv lite, gå ut på en promenad, ring en vän eller varför inte stänga in dig i sovrummet och titta på din favorit film. 

3. Kommunicera och lyssna på varandra

Viktigt att tänka på är att alla reagerar och känner olika i situationer som kan vara stressade. Din partner kanske känner sig orolig inför coronaviruset medan du inte alls tänker på det. Fråga din partner hur hen mår varje dag och om det är något som hen vill prata om. Genom att kommunicera visar ni att ni båda tar varandras känslor på allvar och verkligen bryr er om varandra. 

4. Anordna hemma-dejter

Om det är känns svårt att ordna med kvalitetstid tillsammans i dessa tider, varför inte anordna en hemma-dejt. Ha en italiensk afton där ni lagar smarrig pizza eller varför inte återskapa er allra första dejt? Använd fantasin och spendera värdefull tid tillsammans i ert hem. 

5. Försök att ta vara på tiden tillsammans 

Försökt att se det positiva i situationen. Ni kommer förmodligen aldrig ha så här mycket tid tillsammans så försök att ta vara på det. Hitta en tv-serier att se på under kvällarna, planera och laga god mat tillsammans eller varför inte ta er an ett projekt hemma i er bostad. 

6. Skapa nya rutiner i isoleringen 

Det är viktigt att som par ha fasta rutiner för att både se till att saker blir gjort men också för att hålla livspusslet igång. Kanske kan ni skapa en ny rutin under tiden hemma där ni vid ett specifikt klockslag gör något roligt tillsammans? Eller så kan ni ha en viss dag där ni på eftermiddagen ser till att fixa sysslorna hemma så ni slipper bråka om det? 

7. Gör planer för framtiden

Planera saker som du och din partner vill göra i framtiden när coronatiden är förbi. Då har ni något att se fram emot och ett mål som kan sprida lite positivitet. Kanske blir ert framtidsmål en ny lägenhet? Eller varför inte en spaupplevelse? 


Ser du och din partner på tv-serier tillsammans? Då förbättrar ni ert förhållande! Ja, i alla fall enligt en studie. Se mer i videon nedan. 


Mer:

6 tips på hur du firar en födelsedag hemma - i coronatider

7 dejter att anordna hemma med din partner under coronatider