Gröna Lunds beslut: konserter utan publik

Gröna lund
TV4 och Live Nation sänder konserter från Gröna Lund. - Foto: Foto: Stellapictures.se och Fredrik Sandberg/TT.se
Dela på Pinterest
Nu avslöjar Gröna Lund att det kommer bli konserter på stora scenen i sommar – men med en liten twist. Artisterna kommer inte uppträda för någon publik.

Är du en av dem som blev oerhört besviken när Gröna Lund flaggade för att sommarkonserterna skulle bli tvungna att ställas in på grund av den rådande situationen i och med coronapandemin? Det blev vi också! Men nu har TV4 tillsammans med Live Nation presenterat en lösning. Nämligen Late Night Concert som har premiär 18 maj. 


Under tio konserter med tio olika artister kommer du att kunna se framträdanden från stora scenen på Gröna Lund. De artister som TV4 hittills har presenterat är Benjamin Ingrosso, Felix Sandman, Norlie & KKV och Molly Sandén. 

De övriga artisterna kommer meddelas i ett senare skede inför de konserter som sänds senare i maj och juni. Dessutom kommer varje konsert inte bara att innehålla en artist, dess låtar och anekdoter från hens karriär. Utan en gästartist kommer inför varje spelning att bjudas in. 

Då kan du se konserterna på TV4

Konsertformatet Late Night Concert kommer sändas under fem veckor med start måndagen 18 maj klockan 23.00. Måndagar och tisdagar framöver kommer du kunna se de olika artisterna i både TV4, TV4 Play och C More. 

 TV4 har en lång tradition av att erbjuda Sveriges bästa musik ut till det svenska folket. Förhoppningsvis blir "Late Night Concert" en unik och återkommande tv-klassiker där Sveriges största artister bjuder på oförglömliga konserter, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 / C More.


När kändisar friar tenderar de att slå på stort och det finns vissa frierier vi aldrig glömmer. Här är 6 stycken frierier från både svenska och amerikanska kändisar som definitivt får oss att längta efter en ring på fingret. Se mer i videon.

Mer: 

Så mycket bättre 2020 – här är artisterna som deltar

6 spännande filmer med en oväntad tvist (som du måste se!)