Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 instagramkonton om prostitution i Sverige

Dela på Pinterest
I och med senast tidens mediarapportering om prostitution och sexköp vill vi slå ett slag för att sprida budskapet om varför sexköp inte är okej. Här är därför 5 instagramkonton som skildrar hur det är att vara prostituerad i Sverige.

1. @intedinhora

Nätverket #intedinhora har skapats i syfte att uppmärksamma sexuell exploatering och till för personer med erfarenhet av kommersiell sexuell exploatering. En av initiativtagarna och medlemmarna av nätverket är Gabriella Wolfe som tidigare själv sysslat med prostitution och som är en av dem som berättar om sin verklighet. 

2. @talita_sverige

Talita är kontot och den ideella organisationen som erbjuder en väg ut ur prostitution, pornografi och människohandel. Talita uppmärksammar sexhandeln både nationellt men också internationellt och erbjuder långsiktig hjälp för utsatta kvinnor. Här berättas och erbjuds också hjälp för kvinnor som just nu arbetar som prostituerade. 

View this post on Instagram

Den senaste veckan har tre unga kvinnor slussats akut av polis i olika delar av landet till våra skyddade boenden. Av säkerhetsskäl kan vi inte avslöja vilka länder de kommer ifrån eller vad de varit med om, men vi kan berätta att de är trygga nu och att alla tre kommer få den hjälp de behöver för att lämna människohandel och prostitution bakom sig. En av kvinnorna kämpade för att hålla tillbaka tårarna ikväll, när hon förklarade hur pressad hon känt sig av hallicken och hur rädd hon varit under de månader hon tvingats träffa torskar i Sverige. Att bli erbjuden hjälp var för henne något helt nytt och okänt: ”I mitt hemland ser man ner på en sån som mig och tycker att jag borde skämmas”. Det är en förmån att få välkomna de här kvinnorna till oss, och vi är så tacksamma över att polis och socialtjänst runtom i Sverige arbetar aktivt för att bekämpa sexhandeln. Tack till Nationella Operativa Avdelningen som utbildar poliser och tack till alla landets regionskoordinatorer - ni gör ett fantastiskt jobb! Swish 123 032 3923 / BG 900-5984 Foto: Riccardo Mion, Unsplash

A post shared by Talita (@talita_sverige) on

3. @rosenlundstodet

Rosenlundsstödet är en ideell förening som stöttar och hjälper kvinnor som prostitueras på gatan i Göteborg. Organisationen hjälper de utsatta kvinnor som idag arbetar ute på gatan och behöver hjälp med boende, pengar, hygienartiklar och mycket annat. 

4. @prostitutionens_verklighet

Instagramkontot @prostitutionens_verklighet delar med sig av erfarenhet från olika utsatta kvinnor gällande prostitution i Sverige. De skildrar de verkliga berättelserna och historierna om sexhandeln och sexköp i Sverige. 

5. @viskansvio

Merly Åsbogård driver kontot @viskansvio och brinner för frågor relaterade till prostitution och mäns våld mot kvinnor. Merly själv började med prostitution redan vid 14-års ålder men lyckades till slut lämna det livet bakom sig. Idag är hon föreläsare och har även skapat FB-gruppen ”Supportgrupp för utsatta kvinnor” som skyddar och hjälper utsatta. 

View this post on Instagram

Mathias Pernheim intervjuade mig för ett tag sedan. Slutprodukten hamnade i GP.Det blev ett väldigt bra samtal även fast innehållet kan vara jobbigt att läsa. Även för mig vill jag tillägga. För er som är nya här på kontot kan det vara bra att veta varför det delvis finns. Välkomna också självklart! Det slår heller tyvärr aldrig fel. Varje framträdande jag gjort i media har lett till oönskade vänförfrågningar från män som vill ses. Majoriteten av gångerna får jag ett meddelande på FB. Det är så konstigt och gör mig illamående att en man kan läsa en sådan intervju eller lyssna på mig och känna att henne vill jag ligga med...det är liksom aldrig syftet. För er som hellre vill läsa på deras hemsida går det självklart också bra. Där är den dock låst. Trevlig natt!❤️

A post shared by Merly (@viskansviol) on

Tagit över 100 bilder och ändå känns ingen perfekt? Misströsta inte! Här är tio appar som fixar snyggaste Instagrambilden. Se mer i videon nedan. 

Mer:

Här är de största svenska kändisarna på TikTok - med miljontals följare

Swish lanserar en ny funktion - så fungerar den