5 instagramkonton om prostitution i Sverige

Instagram
5 instagramkonton som skildrar verkligheten för prostituerade i sverige! - Foto: Foto: Eric Ward och Claudio Schwarz/Unsplash
Dela på Pinterest
I och med senast tidens mediarapportering om prostitution och sexköp vill vi slå ett slag för att sprida budskapet om varför sexköp inte är okej. Här är därför 5 instagramkonton som skildrar hur det är att vara prostituerad i Sverige.

1. @intedinhora

Nätverket #intedinhora har skapats i syfte att uppmärksamma sexuell exploatering och till för personer med erfarenhet av kommersiell sexuell exploatering. En av initiativtagarna och medlemmarna av nätverket är Gabriella Wolfe som tidigare själv sysslat med prostitution och som är en av dem som berättar om sin verklighet. 

2. @talita_sverige

Talita är kontot och den ideella organisationen som erbjuder en väg ut ur prostitution, pornografi och människohandel. Talita uppmärksammar sexhandeln både nationellt men också internationellt och erbjuder långsiktig hjälp för utsatta kvinnor. Här berättas och erbjuds också hjälp för kvinnor som just nu arbetar som prostituerade. 

3. @rosenlundstodet

Rosenlundsstödet är en ideell förening som stöttar och hjälper kvinnor som prostitueras på gatan i Göteborg. Organisationen hjälper de utsatta kvinnor som idag arbetar ute på gatan och behöver hjälp med boende, pengar, hygienartiklar och mycket annat. 

4. @prostitutionens_verklighet

Instagramkontot @prostitutionens_verklighet delar med sig av erfarenhet från olika utsatta kvinnor gällande prostitution i Sverige. De skildrar de verkliga berättelserna och historierna om sexhandeln och sexköp i Sverige. 

5. @viskansvio

Merly Åsbogård driver kontot @viskansvio och brinner för frågor relaterade till prostitution och mäns våld mot kvinnor. Merly själv började med prostitution redan vid 14-års ålder men lyckades till slut lämna det livet bakom sig. Idag är hon föreläsare och har även skapat FB-gruppen ”Supportgrupp för utsatta kvinnor” som skyddar och hjälper utsatta. 

Tagit över 100 bilder och ändå känns ingen perfekt? Misströsta inte! Här är tio appar som fixar snyggaste Instagrambilden. Se mer i videon nedan. 

Mer:

Här är de största svenska kändisarna på TikTok - med miljontals följare

Swish lanserar en ny funktion - så fungerar den