Studie: Här är högskolorna det flirtas mest på

Flirta universitet
Flirta universitet - Foto: Joel Muniz
Dela på Pinterest
Studentlivet innebär inte enbart studier utan även möte med nya människor och sammankomster där romanser spirar. Är du singel och ska söka utbildning? Här ska du plugga för att få en chans till romans!

För många innebär studentlivet en flytt till en ny stad, något som kan vara både nervöst och ensamt. I tider av distansundervisning är digitala plattformar viktigare än någonsin för att hålla kontakten. Nu har därför dejtingappen Happn undersökt var det finns bäst chans att få fjärilar i magen. Så var ska man studera om man är ute efter en flirt?

Mest flirtigt på Göteborgs universitet

Om du vill hitta kärleken under studietiden ska du söka dig till västkusten. Toppar listan gör nämligen Göteborgs universitet – här flirtas det mest. Även Kungliga tekniska högskolan i Stockholm och Malmö universitet ligger högt på listan. Med andra ord – storstäderna verkar vara bäst om du vill hitta en crush!

Läs också: Psykologen: Så styr din personlighet vem du blir kär i

Här hittar du lättast kärleken– se topplistan

  1. Göteborgs universitet
  2. Kungliga tekniska högskolan
  3. Malmö universitet
  4. Uppsala universitet
  5. Mälardalens högskola
  6. Stockholms universitet
  7. Lunds universitet
  8. Linnéuniversitetet
  9. Mittuniversitetet
  10. Umeå universitet

Kartläggningen är baserad på Happns egen data där man undersökt antalet crushes och skickade meddelande i appen vid landets 15 största universitet och högskolor. 

Bildkälla: Joel Muniz/Unsplash

Mer:

Kan man förlåta otrohet? Så konfronterar du din partner