Jobbigt att gå till gymmet? Här är 6 tips för att bli mer bekväm

Så blir du bekväm på gymmet.
Så blir du bekväm på gymmet. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Tycker du att det är läskigt att gå till gymmet och träna på grund av rädsla för blickar och kommentarer? Gör det här!

Det finns flera anledningar till varför man inte vågar gå till gymmet. En del upplever att de inte vet hur de ska utöva vissa övningar. En annan är att man lägger alldeles för mycket tankar i att få blickar och kommentarer mot sig. En annan orsak kan vara oro för blickar och kommentarer. Den här oron kan leda till att man inte går till gymmet, trots att man egentligen vill.

6 tips på hur du blir bekväm på gymmet: 

1. Ta med en kompis

Ett enkelt sätt att bota sin nervositet är att ta med sig en kompis. Då blir det garanterat mycket roligare och ni kan motivera varandra. 

2. Lyssna på egen musik 

Ett annat bra tips är skapa en tränings spellista. Samla de mest peppigaste låtarna och lyssna på dessa under träning. Att lyssna på musik kan vara ett bra sätt att lämna ute personer som finns runt omkring för att enbart fokusera på en själv och träningen. 

3. Ta hjälp av en personlig tränare 

Som nybörjare på gymmet är det vanligt att man känner sig förvirrad. Man kanske inte vet vart man ska börja eller hur man ska göra, vilket leder till ännu mer osäkerhet. Därför kan det vara bra att ta hjälp av en personlig tränare i början. Man kommer lära sig hur man utför vissa övningar och dessutom kommer man bygga upp ett tillräckligt starkt självförtroende för att kunna träna själv därefter.

Ta hjälp av personlig tränare. Foto: Canva.

4. Klä dig i plagg du trivs i

Att boosta sig själv med träningskläder man tycker om är också ett enkelt tips för att bli mer bekväm på gymmet. Bär plagg som man trivs med och det kommer förhoppningsvis leda till att man blir mer självsäker och motiverad till att gå till gymmet. 

5. Sätt upp ett mål 

Att sätta upp ett mål kan göra att man känner sig mer peppad på att ta sig till gymmet. Det kan ta upp hela ens fokus vilket kan leda till att man inte tänker på omgivningen. 

6. Sluta övertänka 

Ett mer konkret tips är att helt enkelt sluta övertänka hela situationen. Istället för att gå runt och oroa sig för vad andra ska tycka om en, är det bättre att lägga fokus på en själv och sin egen träning istället. I slutändan är det bara oss själva vi tänker på och inte någon annan. 

Läs mer: 

Därför blir du lyckligare när du sover naken – 5 anledningar

Här är loppen du inte får missa sommaren 2022