Saker att göra när man är sjuk och uttråkad

Sjuk tjej och servetter
Vad kan man göra när man är sjuk? - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Hösten är fantastisk på många sätt men det är också vanligt att man drar på sig en förkylning eller två. Här kommer tips vad du kan göra när du är sjuk för att fördriva tiden!

Har den där förkylningen smugit sig på igen så att du måste fördriva tiden hemma? Inga problem, nu behöver du inte vara uttråkad längre! Här kommer 8 tips på vad du kan göra när du är sjuk

1. Seriemaraton

Det bästa är om man kan fastna i en serie med många säsonger. Varför inte se om en gammal goding som Sex and the city, bonusfamiljen eller skilda världar!

2. Baka något gott 

Det är kanske inte så ofta man har tid att baka, då är det en perfekt tid när man är sjuk - men inte så sjuk att man måste vara sängliggandes. Kanske du tycker om snabba scones eller kan vi tipsa om fler snabba bak-recept här. 

3. Shoppa online 

Är det något du funderat på att köpa? Nu har du tid att jämföra bästa pris och ta tag i saken!  Behöver du höstboots eller adventskalender med skönhet och smink?

3. Rensa garderoben 

Du är hemma, sjuk och uttråkad. Varför inte ta tag i något som kommer kännas så bra efteråt! Rensa garderoben och lägg ut en annons så kanske du kan tjäna en slant också. Du kanske till och med hinner sortera dina kläder efter färg? 

4. Ring dina vänner eller din familj 

Passa på att ringa mormor farmor, syrran eller en kompis. Tiden går snabbt när man pratar i telefon och dessutom gör du någon glad.

5. Gör en reel eller tiktok video 

Passa på att göra roliga reels när du ligger i soffan. Ta din tid att leta upp rätt musik, roliga effekter för härliga minnen som du sedan kan posta. Kan leda till kommentarer som du kan svara på! 

6. Måla

Det finns roliga målarböcker för vuxna som man kan njuta av från soffan. Ett riktigt härligt och avslappnande tidsfördriv. 

7. Planera julklappar eller födelsedagspresenter

Är det någon i din närhet som fyller år snart så börja planera redan nu. Eller varför inte inhandla alla julklappar från olika sidor på nätet så har du det avcheckat från din to-do-lista. Det ska ju ändå göras så småningom! 

8. Läs eller lyssna på en bok 

Läs klart boken du börjat på, eller aldrig kommit igång med. Tycker du inte om att läsa finns det massor av ljudböcker att välja bland. 


Läs mer: 

Du kan också testa vårt quiz allmänbildning med frågor och svar. 

Vill du ha ännu fler tips på vad man kan göra när man har tråkigt så kan du läsa här. 


stats